gucci-fait-a-nouveau-decoller-les-resultats-de-kering
326,15€
  • -24,05€
  • -6,87%

Nou cop sobre la taula a la moda de luxe. El holding francès Kering, que agrupa marques com Balenciaga i Gucci, estudia ara comprar la italiana Moncler, que es dispara un 9%. La matriu gala vol així plantar cara a LVMH, el seu gran rival al Vell Continent.

Segons informa Bloomberg, Kering i Moncler estan encara en les primeres fases de les seves negociacions. El mitjà nord-americà cita fonts que han demanat no ser identificades tenint en compte que la informació és sensible.

Aquesta notícia arriba només una setmana després que la també francesa LVMH confirmés la compra de Tiffany s per 16.200 milions de dòlars. Precisament la matriu de firmes com Louis Vuitton està sent una de les revelacions en borsa els últims mesos. En els 12 últims acumula una pujada de l'60% i, en l'últim lustre, el ral·li s'estén a el 180%.

LVMH és propietat de l'home més ric d'Europa, Bernard Arnault, que porta anys impulsant a la companyia després de comprar la italiana Bulgari el 2011 per 3.700 milions d'euros, la major operació d'articles de luxe en una dècada.

D'aquesta manera es va enfortir la posició de LVMH en el negoci de joieria, transformant la divisió de rellotges i joies de la companyia, i reforçarà la presència de la multinacional francesa a Estats Units.

"Tenim un immens respecte i admiració per Tiffany i tenim la intenció de desenvolupar aquesta joia amb la mateixa dedicació i compromís que hem aplicat a totes i cadascuna de les nostres firmes", va declarar Arnault, president i conseller delegat de LVMH.

contador