ep archivo   una tienda de zara en el centro de madrid 20210915082804
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Els analistes de la companyia Kepler Cheuvreux han elevat el seu consell sobre Inditex de mantenir a comprar i han augmentat la valoració de les seves accions fins als 37,70 euros per acció, xifra que suposa un potencial alcista superior al 20% per al valor.

  • 45,02€
  • 0,72%

Aquests analistes aposten amb força per la matriu de Zara després d'haver conegut els resultats trimestrals de la cadena de moda, publicats aquest dimecres i que han estat considerats molt sòlids pel consens de mercat.

El benefici net d'Inditex durant el seu primer semestre fiscal (de l'1 de febrer al 31 de juliol de 2021) va arribar als 1.272 milions d'euros, davant les pèrdues de 195 milions d'euros durant mateix període de 2020. Les vendes de la companyia es van situar als 11.936 milions, un 49% superiors a les del mateix període de fa un any. Les vendes a tipus de canvi constant van créixer un 53%.

En general, tot i excepcions com la de Credit Suisse, que ha reiterat el seu consell d'infraponderar, amb una valoració de 25 euros, els analistes han valorat de forma molt positiva els resultats.

"Un cop desaparegudes les restriccions, les perspectives de creixement són positives en un entorn de tornada a la normalitat i renovat gana per la moda", afirma Elena Fernández-Trapiella, experta de Bankinter, que subratlla que el pla estratègic 2020-2022, que insisteix en el model integrat de botigues i venda en línia, resultarà en major rendibilitat i menor intensitat de capital.

Per Harry Barnick, analista sènior de la companyia Thrid Bridge, Inditex "està emergint com el guanyador al món dels al detall post-Covid", amb Zara com "l'estrella brillant" de la seva cartera de marques. Tot i així, avisa que les detallistes en línia, com Boohoo o Shein, representen una amenaça per al creixement en línia de la gallega, tant per la seva estratègia comercial agressiva com pels seus preus "molt atractius".

Noticias relacionadas

contador