ep juan osuna consejero delegadoohl
OHL

OHL (+1%) canviarà de conseller delegat per segona vegada en menys d'un any una vegada que durant els propers dies es formalitzi la sortida de Juan Osuna, primer executiu de la companyia des de finals del passat mes d'octubre, segons han confirmat a Europa Press fonts del sector.

  • 0,31€
  • -1,87%

El relleu tindrà lloc després de la junta general d'accionistes que la constructora del Grup Villar Mir té convocada per demà, dimarts, 26 de juny.

Juan Osuna deixarà el càrrec per al qual va ser nomenat l'octubre per 'fitxar' per Aleática

Osuna es presentarà encara a l'assemblea i davant els accionistes com a conseller delegat d'OHL, juntament amb el president de la companyia, Juan Villar-Mir de Fuentes. Serà dies després, durant un proper consell d'administració, quan s'aprovi i materialitzi el relleu.

Així, Juan Osuna cessarà el seu lloc de conseller delegat per previsiblement 'fitxar' per Aleática, nova denominació social d'OHL Concessions després de la seva venda a IFM. De la seva banda, OHL estudia nomenar nou primer executiu José Antonio Fernández Gallar, actual director Immobiliària Espacio, una altra de les companyies de la família Villar Mir, segons indiquen a Europa Press aquestes fonts i tal com en els dos casos ha avançat el diari digital El Confidencial.

Juan Osuna deixa així OHL després de tancar precisament la venda a IFM d'OHL Concessions, la divisió que va constituir al començament de la passada dècada i que ha dirigit des de llavors. Aquesta venda, anunciada a l'octubre de 2017 i tancada el passat mes d'abril per un import de 2.158 milions d'euros, és una de les més determinants del procés de sanejament i reestructuració que OHL està portant a terme des de 2016.

L'operació ha permès a OHL atendre un dels seus principals objectius, el de liquidar el deute amb recurs a la matriu, dotar-se de tresoreria i fins i tot tornar a repartir dividend. A més, a Osuna la venda li va reportar un bonus de 18 milions d'euros.

FITXA PER LA NOVA 'ALEÁTICA'

En virtut del seu eventual fitxatge per Aleática, la rebatejada OHL Concessions, Osuna seguiria així treballant on fins ara ha estat la seva empresa i l'equip que ell mateix va conformar.

De fet, en virtut dels termes de l'acord de venda, OHL i IFM van convenir que Osuna es mantingués al capdavant d'OHL Concessions uns mesos més per garantir-ne la transició. Es dona la circumstància que aquest període de transició conclouria durant la segona quinzena del proper mes de juliol i que IFM li devia oferir a Osuna fitxar per Aleática i seguir dirigint les concessions, segons apunten aquestes fonts del sector.

Pel que fa a OHL, el relleu d'Osuna és el segon d'un conseller delegat en menys d'un any i el tercer durant els dos últims, i té lloc després que, després de la venda de concessions, la companyia s'hagi reconvertit de nou en constructora.

L’empresa, que el 2017 va encadenar dos anys en números vermells i acaba d'acordar un ERO, acaba de presentar un pla de negoci per tal de completar el seu ajust i tornar a guanyar diners en l'horitzó de 2020.

Noticias relacionadas

contador