ep juan abello da el relevo a su hijo miguel al frente de torreal
TORREAL - Archivo

L'empresari Juan Abelló ha cedit la direcció de Torreal al seu fill Miguel Abelló, que ha estat nomenat nou president executiu de la corporació inversora familiar, segons va informar la companyia.

Juan Abelló, de 78 anys d'edat, seguirà com a president d'honor de la companyia que va constituir fa trenta anys, el 1990, i que havia dirigit des d'aquell moment.

El relleu a la presidència executiva de Torreal és fruit del procés de successió iniciat fa dos anys, quan Miguel Abelló, de 41 anys d'edat, va ser nomenat vicepresident de la companyia, que en l'actualitat participa en empreses com Talgo, Telepizza o Aston Martin.

No obstant això, la successió no sols afecta la presidència, sinó també part de la cúpula de la companyia. El seu consell d'administració ha nomenat Alvaro Garteiz i Alfredo Tennenbaum nous consellers directors generals de Torreal, en substitució de Pedro del Corro i José Díaz Rato. En aquest cas, els dos directius sortints també seguiran vinculats a la companyia a la qual treballen des de la seva constitució. El primer, en qualitat de 'sènior advisor' i el segon mantindrà el lloc que també tenia ara de secretari del consell.

Amb la culminació d'aquest procés de sucesió "fa una passa significativa" per consolidar-se com a institució financera

Torreal va indicar que amb la culminació d'aquest procés de successió "fa un pas significatiu" per consolidar-se com a institució financera i continuar operant al mercat nacional i internacional, mantenint la "mateixa filosofia inversora que tan bons resultats ha donat fins ara", va assegurar en un comunicat.

En virtut d'aquesta estratègia d'inversió, la companyia es centra en empreses que generin valor a llarg termini, "sense preferències quant a sector, mercat o instrument inversor", però enfocada a companyies "de gran qualitat, en sectors amb dinàmiques favorables i models de negoci provats", evitant "companyies incipients amb models de negoci no provats, cíclics o molt pendents de la regulació".

La "companyia familiar d'inversió global" Torreal compta actualment amb una cartera de participacions integrada per Laureate International Universities, Telepizza, Aernova, Germain de Capuccini, Ingesport, Talgo, Linneo Health, Aston Martin i Cvne, entre altres.

NOVA CÚPULA

El nou president de Torreal, Miguel Abelló, es va incorporar fa set anys, al 2013, a la companyia, a la qual va treballar als departaments d'inversions estratègiques i al de cotitzades. Fa dos anys va ser nomenat vicepresident i a més conseller en alguna de les signatures participades. Llicenciat en Dret, màster de l'EI i postgrau per la Universitat de Berkeley, va entrar en la companyia familiar després d'una trajectòria professional prèvia al despatx Wiston & Strawn, primer a Nova York i després a la Xina.

Per part seva, els dos nous directius també són professionals que porten més d'una dècada a la casa. Alfredo Tennenbaum es va incorporar a Torreal al 2005 i actualment era director adjunt d'inversions estratègiques, mentre que Garteiz forma part des de 2003 de la companyia de la qual n'era fins ara director general adjunt d'inversions a companyies cotitzades.

Després d'aquests canvis, el consell d'administració de Torreal queda conformat per Juan Abelló com a president d'honor, la seva dona Anna Gamazo com a vicepresidenta, i el fill de tots dos Miguel Abelló com a president executiu. Els altres tres fills del matrimoni ocupen tres dels llocs de vocals del consell, òrgan que completen Pio Cabanillas, Miguel Ontiveros, Juan Carlos Ureta i els referits dos nous consellers directius.

Noticias relacionadas

contador