ep edificioendesa
ENDESA - Archivo
18,24€
  • 0,01€
  • 0,03%

Els experts de JP Morgan es mostren positius amb Endesa després de l'actualització del Pla Estratègic que l'energètica va dur a terme durant la passada sessió. Així, reiteren el seu consell de sobreponderar i el preu objectiu de 20,27 euros, lleugerament per sobre del preu actual de cotització als 19,83 euros.

"Els objectius per a 2019-2020 es basen en hipòtesis conservadores raonables que haurien d’empènyer les estimacions del consens de Bloomberg cap amunt en un dígit baix o mig dígit", assenyalen aquests analistes. Així i tot, el fet que Endesa hagi anunciat una retallada del dividend el 2021 al 80% del benefici i que hagi advertit que no es pot assegurar l'import dels dividends que es vagin a pagar en el futur, genera dubtes, tal i com reconeix el banc d'inversió nord-americà.

"Entenem (i esperàvem) el missatge que, a llarg termini, el pagament del dividend hauria d'estar per sota del 100% del benefici (...) però creiem que el missatge podria haver-se estructurat des d'un punt de vista més pragmàtic que evités la percepció que el dividend per acció es reduirà aproximadament un 10% el 2021 i que no hi hagi visibilitat a partir d'aquí", expliquen aquests analistes.

Amb tot, i malgrat que les perspectives pel que fa al compliment dels seus objectius per a 2018 i 2021 són bones, des de JP Morgan consideren que "la confusió causada pel missatge sobre el dividend és probable que desencadeni una reacció negativa inicial a l'actualització del pla".

Endesa està pujant avui un 0,7% després de tancar durant la passada jornada al bàndol més negatiu de l'IBEX. La companyia va revisar lleugerament a l'alça aquest dimecres la guia d'EBITDA 2020 mentre que va mantenir sense canvis el seu objectiu de benefici net atribuït. Els analistes reconeixen que la confirmació de les guies 2020 en benefici i també en dividend és una bona notícia. Entre 2018 i 2020, Endesa va confirmar que destinarà el 100% del seu benefici al repartiment de dividends.

Noticias relacionadas

contador