jp morgan
193,67$
  • 0,18$
  • 0,09%

JP Morgan ha presentat aquest divendres els seus resultats del primer trimestre. El banc nord-americà va obtenir un benefici de 9.180 milions dòlars entre gener i març, o 2,65 dòlars per acció, xifra que representa un 5,3% més que els guanys del mateix període de l'any anterior, quan va aconseguir 8.710 milions de dòlars, o 2,37 dòlars per acció. Les seves accions pugen més d'un 4% en Wall Street després d'aquests resultats.

Els guanys s'han situat per sobre de les expectatives, i és que el consens de FactSet augurava un benefici per acció de 2,35 dòlars. Els ingressos del banc nord-americà més gran per actius s'han situat as 29.850 milions durant el període analitzat, enfront dels 28.520 milions de l'any anterior, xifra que suposa un 4,6% més. El consens augurava que els ingressos de JP Morgan es quedessin als 28.440 milions.

Per la seva banda, els ingressos per interessos van créixer un 8% fins als 14.600 milions de dòlars i van superar els 14.400 milions que esperava el consens d'analistes de FactSet. D'altra banda, recull Marketwatch, els ingressos de la banca de consum i el negoci de bancs corporatius i d'inversió han superat les expectatives, mentre que els de la banca comercial s'han mantingut en línia amb el que s'ha aconseguit fa un any. JP Morgan només ha registrat pèrdues en la divisió de gestió d'actius i patrimoni.

Excloent-ne el guany de fa un any per un canvi comptable, la rendibilitat dels mercats ha caigut un 10% durant el primer trimestre, de manera que els ingressos dels mercats de renda fixa han disminuït un 8% i els dels mercats de renda variable s'han reduït un 13%.

"Fins i tot enmig de la incertesa geopolítica mundial, l'economia dels EUA segueix creixent, l'ocupació i els salaris estan pujant, la inflació és moderada, els mercats financers estan sans i la confiança dels consumidors i les empreses segueix sent forta", ha assenyalat el CEO del banc, Jamie Dimon.

FORTALESA

Els experts d'RBC Capital Markets han comentat que JP Morgan ha registrat "un trimestre molt fort" i ha superat totes les estimacions. Destaquen la fortalesa del crèdit i el bon acompliment dels ingressos dels mercats. Segons la seva opinió, els bons resultats de l'entitat s'han donat suport en els "majors ingressos" i "menors despeses del que s'esperava no vinculats a interessos i provisions per a pèrdues per crèdits".

Noticias relacionadas

contador