ep oficina de cellnex en la zona franca de barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

JP Morgan ha inclòs Cellnex en els seus 'top idea'. Els analistes han pujat el preu objectiu de la companyia fins als 70 euros per acció, enfront dels 66 euros en què el situaven fins ara. A més, recomana sobreponderar els seus títols.

  • 31,26€
  • 0,64%

"Les accions de Cellnex han tingut un rendiment inferior al del mercat en un 20% durant les últimes dues setmanes. Sorprenentment, això és tot i que la companyia ha anunciat una adquisició transformadora de 10.000 milions d'euros durant el període", afirmen en JP Morgan en referència a la compra de 24.600 torres a Hutchison per 8.600 milions d'euros i el 5% del capital.

Consideren que aquesta operació implica diversos desafiaments per a Cellnex. Un és la seva complexitat, ja que la transacció cobreix fins a sis geografies diferents. Un altre és la poca visibilitat, ja que la companyia no ha revelat les finances regionals ni ha proporcionat molt de color als MSA (contractes de servei mestre). També destaquen que cada transacció regional es completarà en diferents moments i el finançament de la transacció comprèn tant efectiu (8.600 milions) com a capital (1.400 milions).

Pel que fa a les previsions d'ingressos, JP Morgan estima que el 2023 serà el primer any complet de consolidació, augmentant un 35% anual i l'EBITDA, un 35%.

La pujada del preu objectiu per part de JP Morgan és una mostra més que els analistes donen suport al valor. Fa uns dies, Barclays va fer el mateix, el va pujar des dels 55 als 70 euros per acció. "Creiem que l'acord de Hutchinson durà a futures transaccions, especialment en alguns dels nous mercats de Cellnex", apuntaven. A més, Credit Suisse situa la seva valoració als 71 euros per acció des dels 62 euros anteriors.

contador