• Aena s'ha capgirat a l'IBEX i ha tancat la sessió amb unes caigudes del 0,87%
aenacba

JP Morgan ha millorat el preu objectiu d'Aena. Els analistes del banc n’han pujat el preu objectiu fins als 168 euros dels 164 previs. Aena s'ha capgirat i ha tancat la sessió amb una caiguda del 0,87% (165,55 euros), encara que durant els primers compassos de la sessió ha arribat a superar el preu de l'entitat. JP Morgan atorga a Aena una recomanació de 'neutral'.

  • 175,80€
  • 0,74%

El banc nord-americà apunta al seu informe sobre Aena que estan actualitzant el model de seguiment de la companyia després dels resultats de 2017. D'aquesta manera, afegeixen que no fan canvis en les seves previsions, tot i que eleven la previsió de creixement del trànsit per 2018, del 5% fins al 5,5%. A més, pronostiquen tarifes planes el 2019 (des de -2,2% a causa de la compensació esperada) que resulta en una millora del 3% fins al 2019.

D'altra banda, segons publica Expansión, Aena estaria negociant amb Ardian la compra del 49% de Luton, fet que els portaria a incrementar fins al 100% de la seva participació en aquest aeròdrom. Segons els analistes de Banc Sabadell, està notícia no té impacte en la cotització ni en els números del grup.

Aena ja realitza consolidació global de l'actiu (en virtut del seu 51% de participació) i el seu pes extraordinari suposa únicament més o menys del 2,5% de l'EBITDA de la companyia. "A nivell de valoració, pensem que a causa de les característiques de l'actiu, la compra no hauria de realitzar-se a uns múltiples superiors als d'Aena (més o menys 12x EV/EBITDA), de manera que la compra del 49% implicaria un desemborsament de més o menys 190 milions euros (0,75% de la capitalització d'Aena) i portaria la DN/EBITDA fins a 2,7x (vs 2,6x actual)", apunten els analistes de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador