le logo du credit suisse a geneve 20220923160918

Són temps turbulents a Credit Suisse. Els dubtes sobre la fortalesa financera del banc helvètic s'han fet notar als mercats i el banc central suís està observant la situació. Mentrestant, JP Morgan ha millorat la qualificació de la companyia radicada a Zuric d'infraponderar a neutral, encara que també ha baixat el preu als seus títols fins als 6 francs suïssos des dels 8 anteriors.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

El banc, indica la companyia nord-americana, compta amb “més de 700.000 milions de dòlars en actius sota gestió de banca privada i la seva entitat jurídica suïssa, que genera un 15% de RoTE el 2024E, té un valor de 15.000 milions de dòlars amb un PER de 7,5 vegades el 2024E, és a dir, un 140% de la capitalització borsària del grup”.

En aquest sentit, l'entitat presidida per Jamie Dimon veu que el “valor mínim” de Credit Suisse és de 15.000 milions de dòlars. “Creiem que, amb la valoració actual de 0,27 vegades el TBV i una capitalització de mercat de 11.000 milions de dòlars, la direcció del grup hauria de buscar totes les opcions disponibles per evitar una ampliació de capital significativament dilutiva”, afegeixen, “No veiem que una ampliació de capital sigui un resultat segur”.

D'altra banda, encara que les notícies negatives recents i la reacció del mercat han passat factura al banc helvètic, JPM espera que “això es resolgui una vegada s'aclareixi la reestructuració”. Amb tot, la companyia novaiorquesa indica que segueixen veient una "important" volatilitat en el preu de les accions, "incertesa sobre l'estratègia" i risc d'"execució de qualsevol nova estratègia" al grup.

Cal recordar que els diferencials dels CDS del banc, que ofereixen protecció contra l'impagament d'una empresa, es van disparar a finals de la setmana passada, i van indicar la preocupació dels inversors per la salut financera. A finals de juliol, Credit Suisse va informar d'unes pèrdues de 1.866 milions de francs suïssos al primer semestre i de 1.593 milions de francs suïssos al segon trimestre estanc, afectat pels "factors macroeconòmics i geopolítics". A més, es va produir la sortida del CEO, Thomas Gottstein.

contador