• Al seu informe, els experts indiquen que la frenada del tercer trimestre va en línia amb la resta del sector...
  • ...i que és un succés que s'està compensant al novembre
pablo isla inditex
Archivo Bolsamanía

Inditex va presentar els seus comptes dels seus nou primers mesos del seu exercici fiscal. Uns comptes que plantejava certs dubtes al mercat per l'impacte que podria tenir el mal al tercer trimestre que ha tingut el sector. No ha estat així segons JP Morgan, banc d'inversió nord-americà. Els analistes asseguren que la companyia manté la seva fortalesa i que "tornarà al creixement de doble dígit a partir del segon trimestre del 2018, segons es vagi diluint la pressió de la divisa".

  • 45,19€
  • -1,82%

L'aposta de JP Morgan és 'sobreponderar' les accions d'Inditex i el seu preu objectiu és de 38 euros per acció, un nivell que atorga un potencial alcista del 23% als 30,85 euros amb què cotitza la companyia aquest dijous. No obstant, la companyia que presideix Pablo Isla retrocedeix durant aquesta jornada un 1,4%, després de la seva revaloració d'un 1,7% ahir després de presentar els seus resultats.

"La desacceleració que va patir durant el tercer trimestre, amb unes vendes per botigues comparables de 'només' un 4% superior a les nostres estimacions va ser una relliscada puntual provocat pel context que patia el sector, en lloc d'una controvèrsia particular de la companyia", indiquen al seu informe dels resultats del gegant tèxtil d'Amancio Ortega. Per això, l'entitat considera que Inditex es manté com "un guanyador estructural", ja que assenyalen que compta "un excel·lent comportament, cosa que porta la companyia a estar entre els 'topline' al sector", asseguren.

La matriu de les marques Zara, Berskha, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home, Uterqüe i Lefties va registrar un benefici net de 2.341 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici 2017, entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre, un 6% per sobre del mateix període de l'any anterior. Aquesta dada del gegant tèxtil estava en línia amb les previsions pel consens d'analistes de Factset que estimaven un resultat net acumulat durant l'exercici fiscal de 2.346 milions.

Els experts veuen probable que les vendes de novembre es beneficiïn "l'impuls de la demanda" reprimida pel "feble" octubre. "Creiem que aquesta contribució positiva no hauria de ser tan significativa per la fortalesa que ha tingut el mes de setembre aquest any, especialment en alguns països d'Europa continental, com Espanya, Alemanya i França", indiquen des de l'entitat nord-americana.

Inditex va incrementar un 10% les seves vendes en comparació del mateix exercici de l'any passat, fins als 17.963.000 d'euros. El marge brut de l'empresa que presideix Pablo Isla va ascendir fins als 10.319.000 d'euros, un 9% superior al del mateix període de l'exercici anterior, situant-se al 57,4% de les vendes. El resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 3.819 milions d'euros, un 6% superior al del mateix període de l'any anterior.

CONTINUÏTAT EL 2018

JP Morgan considera que a l'any que ve l'entorn del sector no canviarà molt en comparació amb 2017. Davant d'aquest escenari, els experts indiquen que "seguim preferint els 'guanyadors estructurals', com és el cas d'Inditex que té el millor model empresarial i que segueix tenint un avantatge competitiu significatiu enfront de la resta de minoristes tradicionals que estan a la seva estela".

Al seu informe, els analistes destaquen pel proper any que, "tornarà al creixement de doble dígit a partir del segon trimestre del 2018, segons es vagi diluint la pressió de la divisa", un catalitzador clau per a les accions d'Inditex des del nostre punt de vista", indiquen al seu informe. Segons va assegurar la companyia durant la conferència d'analistes l'impacte de la moneda va llastrar en un 1% els resultats de la companyia, "en línia amb les nostres previsions", indiquen.

Finalment, els analistes de JP Morgan eleven fins als 25.520 milions d'euros els ingressos per 2018 i 27.894.000 per 2019. El benefici net que estimen els experts és de 3.353 milions d'euros per a aquest exercici i de 3.810 milions d'euros pel pròxim . El resultat brut d'explotació (EBITDA) se situa en 5.392.000 pel 2018 i 6.052.000 pel 2019.

Noticias relacionadas

contador