• El marge brut de l'empresa que presideix Pablo Isla va ascendir fins als 10.319.000 d'euros, un 9% més
pablo isla inditex
Archivo Bolsamanía

Inditex, matriu de les marques Zara, Berskha, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home, Uterqüe i Lefties, ha registrat un benefici net de 2.341 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici 2017, entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre, un 6% per sobre del mateix període de l'any anterior. Aquesta dada del gegant tèxtil va en línia amb les previsions pel consens d'analistes de Factset que estimaven un resultat net acumulat durant l'exercici fiscal de 2.346 milions. Les accions de la companyia repunten un 4% després d'aquests resultats.

  • 45,34€
  • 1,43%

Les vendes s'han incrementat un 10% i han arribat als 17.963.000 d'euros. El marge brut de l'empresa que presideix Pablo Isla va ascendir fins a 10.319.000 d'euros, un 9% superior al del mateix període de l'exercici anterior, situant-se al 57,4% de les vendes. El resultat brut d'explotació (EBIT) va arribar als 3.819 milions d'euros, un 6% superior al del mateix període de l'any anterior.

La companyia d'Amancio Ortega ha tancat aquests primers nou mesos amb una posició financera neta de 6.002.000 d'euros, el 5,6% més, amb una caixa de 4.871.000, superior al 23,8% a la que tenia al 31 de octubre de 2016. Inditex ha arribat a les 7.504 botigues amb presència en 94 mercats, després de l'obertura de les seves primeres botigues a Bielorússia. Durant aquests nou mesos, les marques de la companyia han obert 212 noves botigues en 52 mercats durant aquest període. Destaquen les obertures als Estats Units, Vietnam, la Xina i Turquia.

Font: Inditex

El gegant tèxtil també destaca en els seus comptes que "el creixement de les vendes en botiga i online a tipus de canvi constants durant el període comprès entre l'1 de novembre i l'11 de desembre de 2017 ha estat del 13%", indiquen al seu comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els analistes de Sabadell valoren aquesta dada com a positiu i indiquen que això "sembla confirmar que hi ha hagut transvasament de vendes d'octubre (calorós a Europa) a novembre".

Respecte al model online/offline, el president de la companyia, Pablo Isla, ha destacat "la gestió cada vegada més integral de la plataforma cosa que es tradueix en serveis de valor per al client", indica. En aquesta arrencada del seu quart trimestre, Inditex també destaca que "la campanya tardor-hivern està influenciada per l'evolució de les vendes durant l'època nadalenca i les rebaixes de fi de temporada, a causa del volum de vendes d'aquest període", informa.

Noticias relacionadas

contador