ep archivo   fachada de la sede del banco sabadell en la avenida diagonal de barcelona a 11 de enero
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

JP Morgan revisa aquest dimarts la situació de la banca europea en un informe en què actualitza els preus objectius de totes les entitats, que aprofita per revisar a l'alça la majoria. Per als tres bancs espanyols que hi inclou, Sabadell, Bankinter i CaixaBank, els eleva des dels 0,90 als 0,95 euros; des dels 5,10 fins als 5,50 euros i des dels 3,05 fins als 3,10 euros, respectivament. Per a Sabadell té un consell de sobreponderar, mentre que per als altres dos, es manté neutral.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 7,33€
  • 0,25%
  • 5,11€
  • 1,95%

El banc nord-americà es mostra cautelós amb el sector bancari del Vell Continent per al que queda del 2022 per diverses raons.

En primer lloc, destaca que el mercat ja ha descomptat una millora del marge net d'interessos davant la previsió que el BCE pugi els tipus fins al 2% el 2023. En segon lloc, es refereix al fet que les hipòtesis de provisions del consens "semblen massa baixes". Així mateix, comenta que les previsions del consens no estan tenint en compte plenament les pressions inflacionistes a llarg termini. Per acabar, fa al·lusió a les mesures fiscals anunciades per alguns països -com l'impost a la banca a Espanya-, que no estarien descomptades.

"Centrem la nostra cartera de seleccions principals en el millor equilibri risc-recompensa en un escenari d'aterratge suau així com d'estanflació, cosa que resulta en ING, l'austríac BAWAG, l'irlandès AIB, UBS i el noruec DNB, que afegim com les nostres seleccions principals", indiquen des del banc.

JP Morgan afegeix que la seva cartera de favorits no té exposició a Alemanya, França, Espanya o Itàlia "ja que la relació risc-recompensa és poc atractiva a la zona de l'euro central".

En un context global, JP prefereix els bancs nord-americans, valorats en 8 vegades P/E 2024 estimat, és a dir, una prima del 23% respecte als 'eurobancs'.

Noticias relacionadas

contador