ep el presidente de bbva carlos torres en la junta general de accionistas de bbva en el palacio de
H.Bilbao - Europa Press

El banc nord-americà JP Morgan eleva aquest dijous el preu objectiu de CaixaBank, Sabadell i Bankinter. Al primer el puja fins a 3,75 euros des de 2,95 euros (reitera el consell de neutral); al segon fins a 1,05 euros des de 0,95 euros (sobreponderar), i al tercer ho millora fins a 6,10 euros des de 5,50 euros (neutral).

  • 4,75€
  • -0,66%
  • 10,51€
  • -0,43%
  • 5,02€
  • 1,48%

Davant d'aquestes alces, l'entitat ha baixat el preu objectiu de BBVA (fins a 6 euros des de 6,90 euros, neutral) i de Santander (fins a 3,50 euros des de 3,90 euros, neutral).

JP fa aquests canvis en un informe sobre la banca europea en què revisa la seva cartera de bancs del Vell Continent. "Centrem la nostra cartera de seleccions principals en l'equilibri risc-recompensa tant en un escenari d'aterratge suau com d'estanflació, cosa que fa que ING, l'austríac BAWAG, l'irlandès AIB, Nordea i UBS siguin les nostres principals apostes", assenyalen aquests experts.

La cartera de JP Morgan no té bancs alemanys, francesos (rebaixen la qualificació de Credit Agricole de neutral a infraponderar), espanyols o italians, "amb una relació risc-recompensa poc atractiva en un escenari 'bàsic'", afirma entitat.

A la zona euro "central", el binomi rendibilitat/risc és poc atractiu. "Veiem ING (que es troba en vigilància en espera del Dia de l'Inversor del 13 de juny), BAWAG i AIB com els nostres principals bancs orientats als tipus d'interès que ofereixen la millor rendibilitat/risc", recalca.

"En un context global, preferim els bancs nord-americans valorats en 8 vegades el PER del 2024, és a dir, una prima de només el 10% respecte a la prima històrica dels 'eurobancs' del 20-25%, tot i que el rendiment total dels pagaments és inferior al 7% el 2023 comparat amb el d'Europa, que és del 9%”, conclouen.

contador