bankia286x185
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

Els experts de JP Morgan han elevat el preu objectiu de Bankia fins als 1,75 euros des dels 1,65 euros, al matex temps que mantenen el consell d''infraponderar'. Aquest preu suposa atorgar-li un potencial del 5% des dels nivells actuals de cotització (1,67 euros).

Aquests analistes assenyalen que els resultats del quart trimestre publicades aquest dimarts per l'entitat han estat "millors del que s'esperava". Al mateix temps, destaquen que no hi ha notícies d'un "dividend especial" a la vista.

Bankia va anunciar unes pèrdues de 34 milions d'euros durant el quart trimestre i una caiguda del benefici net en el conjunt de l'any passat del 22,9%, fins als 542 milions. Aquests resultats es deuen a l'esforç més gran per reduir actius improductius. L'entitat va anunciar que manté el seu dividend sense canvis. "Amb la sòlida posició de capital, podem anunciar la nostra intenció de mantenir el dividend i abonar un total de 355 milions d'euros als nostres accionistes, que equival a un 6,1% de rendibilitat per dividend, calculat sobre la cotització de tancament de 2019. Donem així un pas més en la devolució d'ajudes als contribuents", va afirmar José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia.

La retribució serà d'11,576 cèntims per acció, xifra que suposa mantenir la quantia per títol i elevar fins al 65% el repartiment de beneficis entre els accionistes, l'anomenat 'pay-out', la part del resultat que es lliura als accionistes.

Bankia ja va anunciar el 2019 que no anava a aconseguir el benefici de 1.300 milions d'euros el 2020 per culpa de l'escenari de baixos tipus d'interès. No obstant això, l'entitat es va comprometre a complir amb l'objectiu de generar un excés de capital de 2.500 milions entre 2018 i 2020, que es repartiria en dividends als seus accionistes.

Noticias relacionadas

contador