ep archivo   sede de la torre iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola donarà a conèixer els seus resultats del conjunt del 2022 el proper dimecres 22 de febrer. Abans de confessar-se davant del mercat, els experts de Jefferies i Renta 4 Banc han realitzat sengles informes en què analitzen què poden oferir els comptes de l'elèctrica.

  • 12,39€
  • 0,65%

Els analistes de Jefferies, que fixen el preu objectiu d'Iberdrola en 12 euros per acció i recomanen comprar el valor, han revisat les seves estimacions de guanys i ara consideren que tant el benefici com el deute net de la companyia seran superiors al previst al principi.

En aquest sentit, estimen que Ibedrola guanyarà 4.300 milions d'euros, un 4% per sobre del que anticipava el consens. Pel que fa al deute net, el situen en 44.000 milions d'euros, 2.000 milions millor al que pronostica el mercat i un "+3% sobre capitalització borsària".

Amb vista al 2023, des de Jefferies situen el benefici en 4.350 milions d'euros, un 3% inferior al consens, mentre que l'EBITDA l'ubiquen en 14.000 milions d'euros "en línia amb allò previst".

Si els resultats d'Iberdrola mostren un escenari alcista que reflecteixi "majors preus de l'energia a llarg termini i un menor risc regulatori juntament amb un impuls més gran en la transició energètica/independència energètica de Rússia i dona com a resultat un major creixement/capex d'energies" renovables (+5% a NPV/capex), així com poder traspassar l'augment dels preus de les matèries primeres a la base de clients sense intervenció reguladora", el preu objectiu pot augmentar fins als 14 euros per títol, cosa que li atorgaria un potencial alcista del 32%.

Si l'escenari és a la baixa i reflecteix un entorn recessiu, "amb una reducció del preu de l'energia, creixement pla de la demanda durant 2022-25 i retorns reduïts de projectes renovables", el preu objectiu baixaria fins als 9 euros per acció, un 15% menys.

MAJOR DEUTE, MAJORS INVERSIONS

Els analistes de Renta 4 Banc, que estableixen el preu objectiu d'Iberdrola en 13,57 euros per títol i recomanen sobreponderar el valor, esperen que l'EBITDA de la companyia augmenti un 8,8%, fins als 13.062 milions d'euros, com a conseqüència de "la base d'actius regulats més gran, les millors tarifes i l'efecte de la inflació al Brasil, els extraordinaris positius vistos en 9M als Estats Units i la reversió dels extraordinaris negatius registrats a Espanya en 9M".

Així mateix, confien que el benefici net se situï per sobre del rang objectiu de 4.000-4.200 milions d'euros, impulsats per la "bona evolució operativa i els menors impostos, afavorits per efecte fiscal extraordinari de la incorporació de Neoenergia Brasília ja registrada en 9M i que els impostos sobre ingressos previstos a Espanya es traslladen a 2023 i 2024".

Pel que fa al deute net, també coincideixen amb els analistes de Jefferies i creuen que s'incrementarà un 11,7%, fins als 43.946 milions d'euros "per les inversions més grans i l'evolució dels tipus de canvi, principalment el dòlar i el real brasiler".

Noticias relacionadas

contador