ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan interviene en la inauguracion de la nueva planta
David Zorrakino - Europa Press

Els analistes de Jefferies han elevat el preu objectiu d'Iberdrola fins als 12 euros per acció des dels anteriors 11,50 euros i han reiterat el consell de comprar sobre el grup elèctric.

  • 11,46€
  • -0,61%

Per anàlisi tècnica, “des de fa unes setmanes, Iberdrola consolida nivells just per sobre dels 10,50 euros, amb tot disposat perquè puguem veure una extensió de les pujades fins als màxims històrics que presenta als 11,898 euros. Per això hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 11,16 euros", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Per part seva, els experts de Barclays han reiterat el seu consell de sobreponderar el valor, encara que han retallat lleugerament la seva valoració fins als 14 euros des de 14,20 euros. Tot i això, anticipen "vents a favor" per als seus resultats per la debilitat de l'euro respecte al dòlar, que afavoreix les seves activitats internacionals; i per una despesa més gran de capital en xarxes al Brasil i als EUA.

Iberdrola ha estat protagonista aquesta setmana perquè ha reforçat la seva aliança estratègica amb Qatar. La seva col·laboració es va consolidar el 2011, quan l'Autoritat d'Inversions de Qatar (QIA per les sigles en anglès) es va convertir en el principal accionista de la companyia.

Aquesta aliança estratègica ha permès a l'empresa multiplicar per sis la seva mida, convertint-se en la primera empresa de la borsa del nostre país, amb a prop de 70.000 milions d'euros de capitalització borsària, a la elèctrica més gran d'Europa, i una de les 4 més grans del món, ha destacat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador