galan emir

Iberdrola i l'Agència de Promoció de la Inversió de Qatar (IPA Qatar) han unit forces per impulsar el centre líder d'innovació de l'energètica, per avançar en la digitalització del sector elèctric de Qatar. L'acord permetrà ampliar les activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+i) de la companyia espanyola a través del centre Iberdrola Innovation Middle East, amb seu a Doha, segons ha informat Iberdrola en un comunicat.

  • 11,61€
  • 1,31%

La nova col·laboració contribuirà a potenciar les solucions i productes innovadors als sectors públic i privat, ha dit l'energètica. El centre, situat actualment al Parc Científic i Tecnològic de Qatar, aprofundirà en els reptes tecnològics relacionats amb la innovació i la digitalització en matèria de xarxes intel·ligents, integració d'energies renovables i eficiència energètica. "L'aportació de l'agència de Qatar serà clau per accelerar els projectes de la plataforma d'innovació situada a la capital del país", ha subratllat la companyia presidida per Ignacio Galán.

La plataforma es focalitzarà a alinear les activitats d'R+D+i realitzades per Iberdrola amb les necessitats de la indústria de Qatar i cooperarà amb les empreses i els centres de formació per impulsar el talent local. Ho farà mitjançant els programes de desenvolupament d'habilitats i formació i compartirà els drets de propietat intel·lectual amb les institucions educatives i industrials locals.

Ignacio Galán, que ha reafirmat aquesta aliança en una trobada empresarial organitzada per la CEOE (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials), ha assegurat que "Iberdrola ha estat i seguirá sent l'accelerador de l'expansió de les petites empreses al món". El president d'Iberdrola ha afegit que l'experiència de l'empresa a Qatar des de fa gairebé 20 anys és el millor testimoni de les oportunitats al país. "Avui mateix hem signat aquí un acord d'ampliació, consolidant un centre que és ja referència mundial en xarxes intel·ligents, integració d'energies renovables i eficiència energètica, i, sens dubte, el més punter de l'Orient Mitjà al seu àmbit", va sentenciar.

ALIANÇA ESTRATÈGICA

Iberdrola s'ha convertit en els darrers anys en soci estratègic de Qatar. La seva col·laboració es va consolidar el 2011, quan l'Autoritat d'Inversions de Qatar (QIA per les sigles en anglès) es va convertir en el principal accionista d'Iberdrola.

Aquesta aliança estratègica ha permès a l'empresa multiplicar per sis la seva mida, convertint-se en la primera empresa de la borsa del nostre país, amb a prop de 70.000 milions d'euros de capitalització borsària, a la major elèctrica d'Europa, i una de les 4 més grans del món, ha subratllat Iberdrola al comunicat.

Noticias relacionadas

contador