intelcb3

Intel ha venut a la sud-coreana SK Hynix, segona empresa del sector, part del seu negoci de memòries per 9.000 milions de dòlars. L'acord inclou la venda de la unitat de memòries NAND i de discs durs SSD de l'estatunidenca, a més de la seva fàbrica de Dalian (la Xina).

L'estatunidenca s'ha assegurat de mantenir el negoci d'Optane, que ha quedat fora de l'acord tancat amb la sud-coreana aquest mateix dimarts.

El preacord signat per totes dues empreses estableix que Intel continuarà fabricant les seves plaques NAND a Dalian fins que es tanqui de manera definitiva l'operació.

Es preveu que la sud-coreana adquireixi la resta d'actius d'Intel, incloent-hi els relacionats amb la fabricació i disseny de plaques de memòries flaix NAND, així com els empleats d'I+D i de la fàbrica de Dalian, al tancament de la transacció al març de 2025, quan pagarà 2.000 milions de dòlars més (1.700 milions d'euros).

Intel té la intenció d'invertir els ingressos de la venda en avançar en les seves prioritats de creixement a llarg termini, inclosa la intel·ligència artificial o les xarxes 5G.

"Crec que aquesta combinació amb SK Hynix farà créixer l'ecosistema de memòria en benefici de clients, socis i empleats. Per a Intel, aquesta transacció ens permetrà prioritzar encara més les nostres inversions en tecnologia diferenciada on podem exercir un paper més important en l'èxit dels nostres clients i oferir rendiments atractius als nostres accionistes", va indicar Bob Swan, conseller delegat d'Intel.

Noticias relacionadas

contador