ep porcesador de intel
INTEL - Archivo
30,09$
  • 0,09$
  • 0,30%

Intel està pujant més d'un 5% a la preobertura dels Estats Units després d'anunciar la seva nova estratègia encaminada a restaurar la seva reputació després dels retards en la fabricació que van fer que els seus títols caiguessin l'any passat. La companyia ampliarà molt considerablement la seva capacitat de fabricació de xips avançats. Així, el seu conseller delegat, Pat Gelsinger, ha anunciat plans per gastar fins a 20.000 milions de dòlars per construir fàbriques a Arizona i obrir instal·lacions a clients externs.

L'estratègia desafia directament les altres dues empreses del món que poden fabricar els xips més avançats, Semiconductor Manufacturing, de Taiwan, i Samsung Electronics, de Corea, recull Reuters.

Intel també ha ofert la seva guia financera per a 2021. La companyia espera 72.000 milions de dòlars en ingressos i guanys ajustats per acció de 4,55 dòlars, en comparació amb les estimacions dels analistes de 72.900 milions de dòlars i 4,77 dòlars per acció, segons dades de Refinitiv. Així mateix, ha afegit que preveu desemborsar entre 19.000 milions de dòlars i 20.000 milions en despeses de capital.

Intel és una de les poques empreses de semiconductors que queden que dissenya i fabrica els seus propis xips. Els dissenyadors de xips rivals, com Qualcomm i Apple, confien en els fabricants per contracte.

En una entrevista amb Reuters, Gelsinger ha afirmat que Intel ha "resolt completament" els seus problemes amb la seva tecnologia de fabricació i que "tots els sistemes funcionen" als xips per a 2023. Ara planeja una expansió massiva de fabricació.

El pla inclou 20.000 milions de dòlars per a dues noves fàbriques en un campus existent en Chandler, Arizona, a més d'en altres llocs dels Estats Units i Europa, ha explicat Gelsinger.

Intel utilitzarà aquestes instal·lacions per fabricar els seus propis xips, però també les obrirà a clients externs en el que es denomina un model comercial de "fosa" a la indústria dels xips.

contador