cbing short1
14,91€
  • 0,22€
  • 1,47%

ING Group va augmentar els seus beneficis un 25% durant el quart trimestre del 2018, fins a arribar als 1.270 milions d'euros, segons ha informat l'entitat aquest dimecres, que apunta que aquest creixement es deu als majors ingressos per comissions i una millora contínua del negoci, a més dels menors costos de risc. Les seves accions pugen al voltant d'un 3%.

Durant el mateix període de l'any anterior, el banc holandès va situar els seus guanys nets als 1.020 milions d'euros, mentre que els analistes esperaven que guanyés 1.140 milions.

El banc espera possibles augments en les despeses reguladors i desafiaments continus als mercats financers

En eliminar partides excepcionals, ING va obtenir un guany abans d'impostos ajustada de 1.690 milions d'euros, en comparació amb els 1.606 milions d'euros de l'any anterior i les previsions dels analistes de 1.560 milions d'euros.

Per la seva banda, els ingressos nets per interessos van augmentar a 3.570 milions des dels 3.510 milions del quart trimestre de 2017.

El president executiu, Ralph Hamers, ha afirmat que la junta va augmentar els estalvis en els costos, alhora que creu en la necessitat d'una major disciplina en aquest sentit. A més, espera un menor creixement creditici en la banca majorista, possibles augments en les despeses reguladors i desafiaments continus als mercats financers.

ING ha declarat un dividend final de 44 centaus per acció, que fa que el total del pagament sigui de l'any a 68 centaus.

UN 4% MENYS EL 2018

ING Group va obtenir un benefici net de 4.703 milions d'euros el 2018, xifra que representa una caiguda del 4,1% respecte als seus guanys un any abans, com a conseqüència en part de l'impacte negatiu de 775 milions comptabilitzat per l'entitat holandesa després de l'acord aconseguit durant el tercer trimestre de 2018 amb la Fiscalia de Països Baixos per tancar les investigacions relacionades amb les deficiències en la prevenció de rentat de diners i pràctiques corruptes en la seva filial holandesa, ING Netherlands, entre 2010 i 2016.

"Després de l'acord amb les autoritats holandeses el setembre de 2018 continuem amb el programa per millorar el coneixement del client, posem èmfasi en el compliment de la regulació com a prioritat clau", ha declarat Ralph Hamers, conseller delegat d'ING Group que ha subratllat que l'entitat segueix treballant dur en millorar els seus registres de clients de diligència deguda i en una sèrie de solucions estructurals per millorar les activitats de lluita contra el blanqueig de diners.

"Estem compromesos amb dirigir el nostre negoci amb integritat i el compliment de la regulació continua sent una prioritat per a 2019 i més endavant", ha assegurat l'executiu.

ING va arribar a un acord amb la Fiscalia de Països Baixos per pagar 775 milions i resoldre investigacions relacionades amb pràctiques corruptes

La xifra de negoci subjacent d'ING Group al conjunt de l'exercici va arribar als 18.088 milions d'euros, un 2,2% més que un any abans, amb un increment de l’1,5% dels ingressos per interessos nets, fins als 13.916 milions, mentre que els ingressos per comissions van sumar 2.803 milions d'euros, un 3,3% més.

El passat mes de setembre, ING va arribar a un acord amb la Fiscalia de Països Baixos per pagar 775 milions d'euros i tancar les investigacions relacionades amb les deficiències en la prevenció de rentat de diners i pràctiques corruptes en la seva filial holandesa, ING Netherlands, entre 2010 i 2016, cosa que va provocar la dimissió del seu director financer Koos Timmermans.

L'acord assolit amb les autoritats holandeses va suposar el pagament d'una multa de 675 milions d'euros com a reflex de "la gravetat, abast i durada de les deficiències detectades", així com d'altres 100 milions d'euros en concepte de restitució per la menor despesa implementat en personal i processos per part d'ING Netherlands durant el període examinat.

Durant les investigacions realitzades no es van trobar evidències o indicis que empleats o exempleats de l'entitat taronja cooperessin de manera activa amb els clients que van usar els serveis bancaris per a potencials activitats criminals ni tampoc hi ha evidències que empleats o exempleats del banc se n'haguessin beneficiat.

L'entitat ha indicat que l'execució de les polítiques de prevenció de delictes econòmics i financers va donar com a resultat la terminació de la relació amb milers de clients d'ING durant el període investigat, encara que les deficiències identificades van permetre als clients utilitzar els seus comptes per, entre altres coses, rentar diners durant una sèrie d'anys.

Noticias relacionadas

contador