ep archivo   fachada de la sede de indra en la calle avenida de bruselas 35 a 8 de agosto de 2022 en
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Indra puja a la borsa a la calor de l'augment de participació de Goldman Sachs, que ha elevat la seva presència fins a prop del 4% del capital al grup tecnològic controlat pel govern espanyol, a través de la SEPI, en un 25%.

  • 18,20€
  • 0,55%

Indra ha estat notícia durant els darrers temps a causa de l'aliança de l'executiu socialista i l'inversor Joseph Oughourlian, màxim accionista de Prisa, per aconseguir el control de l'empresa i convertir-la en punta de llança de l'augment de les inversions del Govern al sector de la Defensa, a causa del compromís amb l'OTAN per elevar la despesa pública en aquest sector fins al 2% del PIB.

A més, Oughourlian ha assenyalat aquest dilluns que "estem empenyent perquè hi hagi o una divisió de la companyia entre tecnologia (Minsait) i defensa, o una venda total o fusió de la divisió de tecnologia amb una altra companyia". Els seus comentaris han posat al candeler Indra, ja que s'obre la porta a una operació corporativa de gran importància.

Les paraules d'aquest inversor són importants, perquè controlen més del 5% del capital i tenen autorització del Govern per assolir gairebé el 10% de l'empresa.

Segons els seus càlculs, el negoci tecnològic pot valdre entre 1.500 i 2.000 milions; i la divisió de defensa, uns 1.500 milions.

contador