ep archivo   fachada del edificio de la compania indra en madrid
INDRA - Archivo

Indra es desploma gairebé un 3% aquest dimarts. La 'rebel·lió' viscuda al si del grup segueix deixant empremta i, en aquesta ocasió, un 'cap': el de José Antonio Escalona De Molina, el que va ser home de Fernando Abril-Martorell i va liderar la revolta en la cotitzada.

  • 18,01€
  • -0,17%

De Molina, que fins ara exercia com a secretari no conseller d'Indra, va ser nomenat per a tal càrrec per Abril-Martorell el 2015.

Al costat d'Alberto Terol, De Molina va dirigir la 'rebel·lió' en la batalla de consellers independents per evitar el relleu en la presidència de la companyia. El seu substitut és Guillermo Guerra Martín, del bufet Gómez Acebo & Pombo, segons ha informat la cotitzada aquest dilluns a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV.

"El consell ha expressat el seu reconeixement i agraïment per la seva contribució i dedicació a Indra", afirmava el comunicat de l'empresa. Amb tot, aquest és el primer gran canvi de peces que hi ha hagut al si de l'empresa des de l'arribada de Murtra.

A aquest culebró digne de Joc de Trons o, millor dit, Succession, se suma el cas ITP Aero, empresa pertanyent a la britànica Rolls-Royce des de 2016 i que fa dos anys que està en venda. El Govern vol que el comprador sigui espanyol i, com bé recorda el diari Hispanitat, el PNB no vol perdre una companyia basada al seu territori.

Davant d'aquesta situació, els fons Cinven i Bain Capital parteixen com a clars favorits, i aquest últim compta amb el 'sí' d'Indra i Sener per tancar l'operació. No obstant això, des de l'empresa han desmentit a Europa Press la seva intenció de participar en el procés, encara que alguns apunten que haurà d'acabar cedint als desitjos de l'Executiu i entrant en ITP com a soci industrial i pagant un alt preu.

Noticias relacionadas

contador