indra defensa

Indra dotarà els helicòpters Chinook CH-47F de les Forces Aeromòbils de l'Exèrcit de Terra (FAMET) amb el sistema Talium, dissenyat per multiplicar l'eficàcia i la seguretat amb què els helicòpters intervenen en escenaris complexos. El contracte ha estat adjudicat a Indra per la Direcció General de Material i Armament (DGAM) per 15 milions dʻeuros.

  • 18,20€
  • 0,55%

Pel director de Sistemes per a Plataformes Aèries d'Indra, Raúl Pajarín, “la implantació de Talium representa un enorme salt endavant en la digitalització de l'Exèrcit. Més enllà de les característiques de l'aeronau, serà la capacitat intel·ligent de preparació i conducció de les missions, així com l'operació en xarxa, intercanviant dades i informació amb la resta de la força, que li aporti la superioritat sobre el terreny que necessita".

Com explica la companyia, Talium permet manejar de manera senzilla enormes volums de dades per planificar i conduir missions en entorns cada vegada més incerts. A nivell operatiu, el sistema dona suport a la presa de decisions, ajudant a determinar les unitats, els mitjans i el suport logístic necessari per dur a terme l'operació, sense importar-ne l'envergadura o la complexitat. També seqüencia les accions que s'han de completar i defineix l'estructura jeràrquica.

En un esglaó tàctic, analitza el pla de vol definit per l'usuari i les possibles amenaces que trobarà l'aeronau, optimitzant la configuració d'aspectes logístics i tàctics clau relacionats amb la càrrega, sistemes de defensa electrònica i navegació, configuració de cabina o combustible del helicòpter i ajudant els comandaments a determinar la viabilitat de la pròpia missió. El sistema arriba fins i tot a calcular el perfil de vol que cal seguir per evitar atacs i facilita el pla de comunicacions, escollint freqüències, cobertures i tipus d'enllaços que cal utilitzar.

Talium està preparat per instal·lar-se en diferents configuracions a centres de comandament i control o centres desplegats sobre el terreny. Les seves funcionalitats més bàsiques també es poden controlar des d'un simple ordinador resistent o des del sistema de missió de la pròpia aeronau. Un cop completada la planificació a terra, les dades es carreguen a l'aeronau, quedant aquesta llista per volar.

Durant l'execució de la missió, el sistema permet a l'aeronau, depenent de la disponibilitat de data link, intercanviar dades crítiques en temps real amb el centre de comandament i amb altres plataformes aliades, contribuint a mantenir una imatge operativa actualitzada, cosa que reforça la coordinació i seguretat de tots els participants.

A més, la solució s'integra amb el sistema BMS de gestió del camp de batalla de l'Exèrcit de Terra, sistemes de comandament i control nacionals i de l'OTAN, sistemes de defensa aèria, IFF i simuladors. Els helicòpters Tigre i NH90 espanyols ja utilitzen aquest avançat sistema d'Indra, que ha demostrat unes capacitats de màxim nivell en zona de conflicte.

La integració amb els Chinook CH47F multiplicarà els avantatges a l'hora de gestionar missions conjuntes i multiplataforma. Talium és una solució escalable i modular, que pot evolucionar per integrar noves plataformes, podent esdevenir un sistema unificat per a l'operació conjunta de tota la flota.

Noticias relacionadas

contador