• La companyia ha posat a prova el seu sistema de Planificació d'Operacions Aeroportuàries (AOP)
  • La integració exitosa de la solució d'Indra amb aquest sistema facilita als aeroports la seva incorporació al Cel Únic Europeu
Indra_Sistemas

Indra, multinacional espanyola que ofereix serveis de consultoria sobre diferents sectors, ha participat en els exercicis duts a terme en el marc del programa SESAR, pilar tecnològic de la construcció del futur Cel Únic Europeu, segons ha informat la companyia mitjançant un comunicat.

  • 10.854,70
  • -0,16%
  • 18,01€
  • -0,17%

Aquests exercicis estan dirigits a validar un nou concepte d'operacions capaç d'optimitzar la precisió i predictibilitat en la gestió de vols (Target Time Management) i millorar la sincronització del Pla d'Operacions Aeroportuàries amb el Pla de la Xarxa d'Operacions del trànsit Aeri (AOP -NOP).

Així, dins d'aquests exercicis, la societat ha subministrat el seu sistema de Planificació d'Operacions Aeroportuària (AOP), que garanteix un pla d'operació comuna a l'aeroport per a totes les parts implicades en la seva gestió.

Els exercicis s’han dut a terme als aeroports espanyols de Barcelona, Madrid, Alacant i Palma


Entre aquests actors figuren el propi operador de l'aeroport, les aerolínies, els responsables dels serveis de terra, i els gestors locals del trànsit aeri, entre d'altres. A més, la integració de tota la informació aeroportuària amb el Pla de la Xarxa d'Operacions aeronàutiques facilitarà una precisió sense precedents en la gestió d'operacions aèries.

Els exercicis es van dur a terme durant el passat mes de maig als aeroports espanyols de Barcelona, ​​Madrid, Alacant i Palma amb la participació dels seus respectius centres de control de flux de trànsit aeri. Cada un d'aquests aeroports va disposar d'un sistema de planificació aeroportuària AOP d'Indra, que es va connectar a la Plataforma de Validació de Gestió de la Xarxa d'EUROCONTROL, sobre la qual es va fer aquest exercici.

LA PLATAFORMA

Aquesta plataforma va avaluar vies per resoldre amb anticipació els colls d'ampolla del trànsit aeri que es produeixen en els aeroports, provant nous procediment de Balanceig de Demanda i Capacitat (DCB) del trànsit. Es va aconseguir així evitar la saturació dels aeroports alhora que s'optimitzava l'ús de l'espai aeri.

Un dels majors beneficis que va reportar aquest exercici de validació va ser que l'horitzó de sincronització entre la planificació de les operacions en els aeroports i les operacions de xarxa va arribar a les 24 hores d'antelació de forma constant. Això va permetre conèixer l'evolució del trànsit aeronàutic i el seu impacte tant en els quatre aeroports com a la resta de l'espai aeri europeu per mitjà del seu gestor de xarxa.

INTEGRACIÓ DELS SISTEMES

La integració del sistema d'Indra amb el sistema de Planificació d'Operacions de la Xarxaha estat axitosa

La integració reeixida del sistema d'Indra amb el sistema de Planificació d'Operacions de la Xarxa (NOP) distingeix la solució de la companyia com una de les més avançades per facilitar als aeroports la seva incorporació al Cel Únic Europeu i optimitzar les seves operacions.

Les proves de validació realitzades dins el programa SESAR van anar a càrrec d'EUROCONTROL, com a gestor de la xarxa; d'AENA com a operador aeroportuari; Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea, com a proveïdor de serveis de navegació aèria; i Indra, com a soci tecnològic. Com a pilar tecnològic de la iniciativa del Cel Únic Europeu, SESAR té per objectiu modernitzar i harmonitzar la gestió del trànsit aeri a Europa. El consorci SESAR Joint Undertaking (SESAR JU) es va establir el 2007 com partenariat públic-privat per donar suport a aquesta fi.

contador