ep indra implanta junto a cintra su nueva plataforma de gestion de trafico para autopistas
INDRA

Indra ha implantat la seva tecnologia més avançada de gestió i control de túnels i peatge free-flow, sense barreres, al projecte Túnel El Melón, a Xile. Transformarà substancialment el servei que ofereix actualment la Ruta 5 Nord, en què es localitza aquesta infraestructura, en millorar la seguretat, l'operativitat i la satisfacció dels viatgers, així com el respecte mediambiental de la via.

  • 17,97€
  • 0,17%

Els sistemes intel·ligents de transport (ITS) i la plataforma intel·ligent de control i gestió integral de trànsit i infraestructures In-Mova Traffic d'Indra, part de la seva línia de solucions Mova Traffic, ja monitoritzen i gestionen tant l'antic túnel com el de nova construcció, així com les vies a cel obert d'accés, que discorren en paral·lel tot a la longitud de 2,6 quilòmetres.

Així, la solució d'Indra permet el control integral de tota la infraestructura i del trànsit que hi circula amb un alt grau d'automatització. Els dos túnels substitueixen una antiga via que transita per un complicat pas de muntanya a la Regió de Valparaíso i permeten la circulació de més de 14.000 vehicles al dia i un estalvi mitjà de 30 minuts respecte al recorregut tradicional.

Considerada una de les plataformes de gestió de trànsit i infraestructures més avançades del món, In-Mova Traffic ofereix als operadors informació en temps real sobre el flux vehicular, excés de gàlib, qualitat de l'aire i visibilitat interior del túnel, també dels sistemes de detecció d'incendis. A més, des del centre de control s'administra el sistema de senyalització variable que informa els usuaris sobre l'estat de les vies, les distàncies de seguretat i els límits de velocitat.

La solució compta amb un sistema de Detecció Automàtica d'Incidents (DAI), dotat amb intel·ligència artificial, que integra la informació procedent de les càmeres instal·lades al llarg de les obres per facilitar una reacció ràpida i en gran part automatitzada davant de qualsevol incident.

D'altra banda, Indra ha implantat als túnels d'El Meló el seu primer sistema de peatge free-flow a Xile, que permeten el pas dels vehicles sense minvar la velocitat, reduint les emissions contaminants i el consum de combustible.

"Túnel El Melón és l'exemple perfecte d'un gran projecte internacional on podem veure l'efecte transformador de moltes de les nostres solucions tecnològiques més potents destinades al trànsit i les infraestructures", explica Manuel López Villena, director de Trànsit i Infraestructures al negoci de Mobility d'Indra.

Noticias relacionadas

contador