ep indra rebajo su brecha salarial279 en 2018
INDRA - Archivo
18,06€
  • -0,04€
  • -0,22%

Indra cau més d'un 7% aquest dilluns. Després de conèixer divendres que la companyia està estudiant la compra d'ITP Aero, propietat de Rolls-Royce, el mercat descompta ara que la tecnològica no tindrà més remei que ampliar capital per afrontar l'operació.

El Confidencial publica avui dilluns que Indra es farà amb entre un 70% i un 75% del fabricant de motors d'avió per al voltant de 1.000 milions. Segons la citada web, Indra finançarà l'operació amb un crèdit de 1.000 milions liderat pel banc francès BNP Paribas i posteriorment ampliarà capital per un import d'entre 400 i 500 milions d'euros per refinançar la transacció.

"Es tracta d'una àrea nova per a la companyia per la qual cosa les bondats de l'acord dependran del preu pagat i de les sinergies d'ingressos que es puguin arribar a obtenir. La possible ampliació de capital que comportaria l'acord unida al fet que es tracta d'un àrea de negoci nova per a la companyia, justificaria la mala acollida de la notícia en borsa", expliquen des de Banc Sabadell. Cal recordar que Indra es va deixar divendres passat un 3,75% a la borsa.

El Confidencial destaca també que els 1.000 milions de l'operació equivalen a prop del 60% de la capitalització actual d'Indra, mentre que l'eventual ampliació amb dret de subscripció preferent suposaria un 30% del valor en borsa de la tecnològica.

ENCAIX ESTRATÈGIC

La compra suposaria l'entrada d'Indra al món dels motors. "Actualment no té presència en aquest negoci, de manera que no hi hauria sinergies de costos. El que sí que li permetria és guanyar escala i rellevància a l'hora de participar en programes i projectes", expliquen des de Sabadell. D'altra banda, destaquen que Indra enfortiria la divisió de T&D, que es tracta de la divisió que aporta "millors marges, més valor afegit i millors perspectives".

Banc Sabadell afegeix que la compra d'ITP incrementaria un 25% les vendes d'Indra, un 29% l'EBIT total i un 42% l'EBIT de T&D. "Tot i que Indra compta amb una situació financera sòlida, la compra implicaria probablement una ampliació de capital, a causa de la mida d'ITP. La compra d'un 51% suposaria pagar 691 milions, xifra que deixaria una ràtio de palanquejament en 2,5 vegades, mentre que la compra del 100% només en deute deixaria un palanquejament de deute financer/EBITDA de 4 vegades. Si adquirís un 75%, tal com destaquen en premsa, Indra hauria de pagar 1.017 milions d'euros i, en comprar només amb deute, deixaria el palanquejament en deute financer/EBITDA en aproximadament 3,3 vegades", explica el banc.

Des de Bankinter també creuen que Indra es veurà obligada a fer una ampliació de capital per afrontar aquesta operació que, segons ell, "representa un desemborsament molt significatiu". "La cotització d'Indra cau en el que creiem que és una reacció del mercat a la possible dilució d'una ampliació de capital", expliquen.

Noticias relacionadas

contador