ep sedeindra 20190403160904
INDRA - Archivo
17,93€
  • -0,11€
  • -0,61%

Indra ha desenvolupat un radar que oferirà a Espanya capacitat per protegir satèl·lits i actius espacials davant de possibles amenaces no intencionades, com els residus espacials, i intencionades, com satèl·lits enemics, com a part del sistema de vigilància i seguiment espacial S3T.

Aquesta tecnologia es troba implantada a l'actualitat a la Base Aèria de Morón, a Sevilla, i té capacitat per detectar objectes a 2.000 quilòmetres d'altura, per la qual cosa es converteix en un dels més potents d'Europa i del món.

El radar té naturalesa dual, civil i militar, cosa que contribuirà a la protecció dels satèl·lits militars en òrbites baixes, alertarà en cas que un satèl·lit hostil s'aproximi per tal de danyar, interferir o espiar actius espacials.

El radar compta amb una elevada precisió en la detecció i càlcul de les trajectòries d'objectes

A més, monitoritzarà la trajectòria de satèl·lits d'intel·ligència d'altres països i tindrà capacitat de seguiment de míssils balístics. El radar compta amb una elevada precisió en la detecció i càlcul de les trajectòries d'objectes que orbiten sense control en òrbites baixes.

Indra va explicar que la informació que recull en aquest cas redueix el risc que l'Estació Espacial Internacional i els satèl·lits en operació pateixin algun impacte i eleva la seguretat dels nous llançaments.

El passat mes de març el radar d'Indra va detectar a les poques hores el núvol de restes que l'Índia va generar en destruir un dels seus propis satèl·lits, conegut com Microsat-R. Aquest radar és una tecnologia que integra, al costat d'altres sensors i al centre de processament de dades, el sistema de vigilància espacial espanyol S3T.

Indra lidera el desenvolupament del sistema S3T complet sota supervisió tècnica del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, mitjançant un contracte gestionat per l'Agència Espacial Europea (ESA).

Noticias relacionadas

contador