ep indra implementa un centro satelital de observacion de la tierra en oman
INDRA

Indra ha anunciat que crearà un centre satelital d'observació de la Terra al Sultanat d'Oman, que "dotarà el país d'una capacitat crítica per potenciar la competitivitat de la seva economia", segons ha anunciat la companyia espanyola.

  • 18,03€
  • -0,55%

El projecte, que es realitza en col·laboració amb el Ministeri de Finances i l'Institut Nacional de Topografia (National Survey Authority-NSA) del Ministeri de Defensa, s'emmarca dins del pla 'Sultanate of Oman Vision 2040', l'objectiu del qual és modernitzar infraestructures, diversificar l'economia i generar ocupació de qualitat al país de l'Orient Mitjà.

"El nou centre comptarà amb un programari d'Indra capaç de generar productes i serveis d'alt valor afegit a partir d'imatges de satèl·lits, especialment de les recollides per la constel·lació Sentinel del programa europeu Copernicus, una de les més avançades que existeixen", assenyalen des de la companyia espanyola.

Així mateix, Indra prestarà assessorament en la definició de l'estratègia de negoci del centre i ajudarà a definir les línies de desenvolupament que seguirà als propers anys. Algunes àrees cap a les quals orientarà la seva activitat són la seguretat del trànsit marítim, la protecció d'infraestructures crítiques, el control de l'ús del sòl, l'anàlisi del creixement de zones urbanes i la protecció del medi ambient.

L'objectiu final, expliquen des d'Indra, és convertir el Sultanat d'Oman en un dels grans competidors del mercat internacional de l'observació de la Terra, “un sector que no deixa de créixer a mesura que el nombre de satèl·lits i la qualitat de les dades que recullen augmenta mentre en baixen els costos”. Alhora, l'enorme utilitat que aporten aquestes dades a l'hora de definir polítiques públiques i estratègies empresarials fa que la demanda d'aquests productes estigui creixent de forma exponencial a tot el món”, afegeixen.

Per a Domingo Castro, director de Sistemes de Defensa i Espai d'Indra, "els satèl·lits d'observació de la Terra són l'eina més potent que existeix per accedir a informació precisa i completament actualitzada d'una ciutat, regió o de tot el planeta a gran velocitat.”. "Amb la implantació d'aquest centre, el Sultanat d'Oman inicia el seu camí en un sector de futur, basat en l'ús intensiu de coneixement i alta tecnologia i que resulta imprescindible per avançar cap a un món més sostenible", apunta Castro.

Indra també formarà els especialistes que assumiran la gestió de les noves instal·lacions i els posarà en contacte amb agències espacials, centres de recerca i universitats de tot Europa amb què col·laborar.

El projecte, destaquen, obre també una nova via de desenvolupament professional per als joves omanís, que treballaran amb tecnologies lligades a la computació al núvol i la intel·ligència artificial. Per accelerar la iniciativa i contribuir al desenvolupament d'un ecosistema innovador, que atregui i connecti el talent de professionals, empreses i administracions, la companyia organitzarà diferents activitats de difusió i hackathones.

Noticias relacionadas

contador