• El mercat d'entrenament en aeronàutica civil té una mida estimada de gairebé 3.000 milions de dòlars anuals
  • Obre la possibilitat de comercialització de simuladors i altres serveis als actuals clients de GTA
ep edificio indra
INDRA

Indra, una de les principals companyies globals de consultoria i tecnologia, ha adquirit un 35,07% de GTA, companyia especialitzada en la prestació de serveis de formació de pilots d'aviació i tripulació de cabina, amb la possibilitat de prendre el control en el futur. Les accions de la companyia pugen un 0,26% a l'IBEX.

  • 18,20€
  • 0,55%

Amb aquesta transacció, Indra persegueix consolidar la seva oferta en simulació aèria i capturar l'alt potencial de creixement del mercat de serveis d'entrenament en aeronàutica civil, seguint les noves tendències del mercat, que suposen una major demanda de contractació de serveis (hores d'entrenament) enfront de l'adquisició de simuladors.

El mercat d'entrenament en aeronàutica civil té una mida estimada de gairebé 3.000 milions de dòlars anuals, xifra que suposa el triple del mercat de venda de simuladors. Addicionalment presenta un alt potencial de creixement, lligat a última instància a l'evolució del trànsit aeri, que s'espera que creixi a un ritme del 5% a nivell global i a nivells superiors a Llatinoamèrica i Àsia, àrees geogràfiques en les quals Indra compta amb una presència molt significativa.

Aquesta operació suposa la combinació de negocis complementaris i la consecució d'importants sinergies en els canals de comercialització. Obre la possibilitat de comercialització de simuladors i altres serveis als actuals clients de GTA, alhora que incrementa la capacitat conjunta d'obtenció de nous clients, i facilitarà la inversió en noves plataformes.

Indra té una important presència nacional i internacional al negoci de fabricació d'equips de simulació, tant a l'àmbit militar com al civil, sent en aquest últim un fabricant molt reconegut de plataformes d'ala rotatòria (helicòpters) i alhora ha anat guanyant progressivament un pes molt significatiu al mercat de les plataformes d'ala fixa (avions), àrea amb un enorme potencial de creixement.

A l'àmbit de la simulació d'avions, el seu producte és reconegut com de la més alta qualitat en les plataformes clau, com a A320 o B737. I al sector dels helicòpters, Indra té una important quota de mercat, sent un dels proveïdors habituals d'Airbus Helicopters.

Per la seva banda, GTA, fundada el 2002 i amb seu a Madrid, ofereix serveis de consultoria, formació i entrenament a aerolínies i cursos d'iniciació i actualització a pilots als seus propis simuladors o en simuladors subcontractats per als quals compta amb certificació ATO (Approved Training Organisation). GTA té centres situats a Madrid i Indonèsia, clients en 40 països i un ambiciós pla d'expansió internacional, així com un equip de més de 120 instructors de vol i, de moment, quatre simuladors d'última generació.

L'oferta de formació i entrenament de GTA dóna resposta a les necessitats de les companyies aèries i els professionals del sector mitjançant el lloguer del simulador de vol; cursos paquetitzats als quals s'inclouen classes teòriques, simulador i hores de vol; i el lloguer del simulador de vol amb instructor. Així mateix, ofereix serveis d'assessorament als departaments d'instrucció, selecció de tripulació de cabina i auxiliars de vol i formació a mida com, per exemple, anglès específic per a activitats aeronàutiques.

Noticias relacionadas

contador