• La tecnològica preveu un creixement de l'EBIT en taxa anual acumulada composta superior al 10%
  • Estima un 'capex' d'entre 150 i 200 milions d'euros
fernando abril martorell indra
Archivo

Indra ha presentat aquest dijous el seu Pla Estratègic 2018-2020, que persegueix completar la seva transformació i créixer de forma rendible. El Pla està basat en quatre grans iniciatives: especialitzar el model operatiu a través de la filialització de TI, per millorar l'orientació a resultats, l'agilitat i la flexibilitat estratègica; continuar evolucionant el portafolis de productes per dotar-lo d'un major valor afegit; accelerar la transformació comercial per esdevenir una companyia orientada a vendes; i continuar millorant la productivitat per incrementar la seva competitivitat i marges.

  • 18,20€
  • 0,55%

La companyia ha dit que aquest pla es desenvoluparà en un entorn de mercat positiu. "La digitalització està transformant tots els negocis i generant grans oportunitats per a tots els proveïdors tecnològics. I al mateix temps, tots els mercats en què Indra està present creixeran de forma destacada", ha precisat. Així, la taxa anual acumulada composta de creixement esperat fins al 2020 de les TI digitals serà superior al 10% i la de les TI tradicionals serà del 3%; la de Defensa i Seguretat, del 5%; la de Trànsit Aeri, del 4%; i la de Transports, de més del 10%, ha especificat.

Els objectius financers fixats per a l'any 2020, prenent com a base les xifres aconseguides el 2016, són:

- Un creixement dels ingressos de dígit simple ('low single digit') en taxa anual acumulada composta, des dels 3.120 milions d'euros de 2016.

- Un creixement de l'EBIT en taxa anual acumulada composta superior al 10%. L'EBIT de 2016 va ser de 179 milions d'euros.

- Una generació de 'free cash flow' d'entre 550 i 650 milions d'euros.

- Un 'capex' d'entre 150 i 200 milions d'euros.

El 'free cash flow' generat durant el període 2018-2020 es destinarà a finançar el creixement (es duplicaran les inversions), reduir el palanquejament financer i reprendre la política de dividends, ha explicat Indra.

El Pla Estratègic ha estat exposat durant el transcurs d'un 'Investor Day' ('dia de l'inversor') per Fernando Abril-Martorell, president d'Indra, que va estar acompanyat per Javier de Andrés, conseller delegat, i els directors generals Manuel Escalante (Defensa i Seguretat), Gonzalo Gavín (Gestió de Trànsit Aeri), Berta Barrero (Transport), Cristina Ruiz (Tecnologies de la Informació) i Javier Lázaro (CFO), així com els directors de l'àrea de TI Sergio Martín, Borja Ochoa i Luis Abril.

Indra ha assenyalat també que ha culminat "una part significativa de la seva transformació" amb el Pla llançat al juliol de 2015. "Ha revertit la sortida de caixa, ha millorat significativament la seva situació financera, i ha emprès un profund procés de transformació, que fa créixer les seves operacions, els seus processos, la seva capacitat competitiva i la seva cultura", ha explicat.

"La companyia té avui un balanç sanejat, genera caixa de forma sostinguda i el seu deute net està situada en el seu nivell més baix des del màxim de 2015. Des de mitjans de 2015 fins al tancament de 2017 ha generat un 'free cash flow' acumulat de 775 milions d'euros, que ha destinat al pla de reestructuració, l'adquisició de Tecnocom, finançar les pèrdues per projectes onerosos, noves inversions i reduir deute", ha afegit Indra.

Noticias relacionadas

contador