ep el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras durante la firma de un convenio con la udc
M. Dylan - Europa Press

Inditex torna a patir a la borsa després de la caiguda dels venedors al detall a Wall Street, ja que el mercat tem una forta desacceleració del consum per l'elevada inflació.

  • 46,67€
  • 0,02%

Inditex és present als Estats Units a través de la seva franquícia Zara, on compta amb un centenar de botigues físiques. Després del tancament de les operacions a Rússia, que l'ha obligat a cessar l'activitat a més de 500 establiments; i els confinaments a la Xina, on compta amb unes 300 botigues, la companyia esperava impulsar el seu compte de resultats augmentant la seva presència al mercat nord-americà.

Tot i això, les advertències de nombroses detallistes nord-americanes durant els últims dies, com és el cas de Walmart i Target, han provocat una caiguda en tota regla d'aquestes companyies, que també està afectant la cadena de moda espanyola.

Els analistes de CMC Markets diuen que això sembla una prova més que els alts nivells d'inflació ja comencen a afectar el procés de presa de decisions dels consumidors.

Per part seva, els experts de Renda 4 afirmen que "els resultats de Target van augmentar el temor d'una desacceleració pel costat del consum privat, que suposa dos terços del PIB nord-americà"

Noticias relacionadas

contador