ep archivo   marta ortega en su primera imagen como presidenta de inditex
CORTESÍA INDITEX - Archivo

Inditex, una de les companyies de distribució de moda més grans del món, s'uneix a Repsol, Gestamp, Navantia, Técnicas Reunidas, Telefónica, Microsoft, Airbus i Ferrovial per contribuir a impulsar la tecnologia de la dada i la intel·ligència artificial a les empreses industrials espanyoles.

  • 43,08€
  • -1,51%

Així ja són nou les grans empreses industrials espanyoles promotores d'aquest consorci estratègic amb vocació europea, que compta també amb el suport del Basque Artificial Intelligence Center (BAIC) i Accenture.

Amb la nova incorporació, IndesIA continuarà avançant per impulsar la competitivitat del teixit industrial espanyol. L'objectiu d'IndesIA passa per desenvolupar casos als quals aplicar la tecnologia de la dada i la intel·ligència artificial per resoldre els reptes del sector de forma transversal i que siguin aplicables a tota la cadena de valor de les empreses.

La unió d'Inditex permetrà a IndesIA accelerar el seu creixement per continuar apropant al conjunt de les empreses del país una proposta de valor que els permeti impulsar la seva digitalització, l'accés a les plataformes i espais de dades necessaris per a la implantació dels casos de ús i lincrement de les capacitats associades a perfils digitals actualment existents.

La intel·ligència artificial (IA) està creant moltes oportunitats de negoci a Espanya, mitjançant l'optimització de processos, l'eficiència energètica, el manteniment predictiu, la creació de nous productes o la millora de la relació amb els clients, entre d'altres àmbits.

A hores d'ara, segons el mapa de capacitats d'intel·ligència artificial del Govern d'Espanya, hi ha 235 entitats que desenvolupen o ofereixen serveis d'IA.

Noticias relacionadas

contador