ep archivo   un cartel de una tienda zara a 5 de marzo de 2022 en madrid espana
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Inditex presenta resultats aquest dimecres, 14 de setembre, en un entorn d'alta incertesa per a l'evolució del consum globalment. La cadena de moda gallega, matriu de Zara, no acaba de recuperar posicions a la borsa, a causa de les negatives previsions que han ofert altres competidors com Zalando o Asos durant les últimes setmanes.

  • 42,50€
  • -0,82%

En aquest escenari, els experts d'UBS, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 29 euros per acció, esperen que les vendes del segon trimestre fiscal del 2022, que van des de l'1 de maig fins al 31 de juliol, pugin a un ritme del 13,3%.

També esperen una pujada de 30 punts bàsics al marge brut de beneficis enfront del mateix període de l'any passat, fins al 56,7%, encara que aquesta previsió se situa força per sobre del 56,1% esperat pel consens.

Les estimacions inclouen uns ingressos trimestrals de 7.930 milions d'euros, per sobre dels 7.170 milions esperats pel mercat; i un benefici abans d'impostos de 1.320 milions, també lleugerament per sobre dels 1.250 milions pronosticats pel consens.

Per part seva, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 27,70 euros per acció, esperen "un sòlid comportament en vendes en un trimestre que hauria anat de més a menys", amb una progressiva desacceleració a la pujada de les vendes.

"Això s'explicaria per una base de comparació menys favorable a mesura que avança el trimestre i pel cessament de les operacions i/o restriccions a Rússia i Ucraïna (~6% vendes) i la Xina (~5% vendes)", afegeixen.

Així, preveuen que les vendes trimestrals avancin a un ritme mitjà de l'11%, amb una contribució favorable de l'1% pel tipus de canvi i per l'"augment en preus d'un dígit mitjà simple a la col·lecció primavera/estiu", cosa que permetrà "esmorteir en part l'augment en costos d'aprovisionaments".

La seva estimació inclou, a més, "un deteriorament del marge brut de 40 punts bàsics, fins al 56%, mentre que l'EBIT creixerà un 12%" per un creixement dels costos operatius lleugerament per sobre de les vendes (costos logístics i energètics) i unes amortitzacions estables".

Sobre l'evolució de les vendes a l'inici del tercer trimestre fiscal, que pot ser clau per a la cotització, preveuen que "continuï la desacceleració en vendes per la base comparativa comentada, pel menor nombre de botigues (tancaments Rússia/Ucraïna o restriccions a Xina) i pel menor nombre de botigues obertes”.

"Això", conclouen, "unit als creixents dubtes sobre l'evolució del consum a les últimes setmanes, fa que la visibilitat en aquest indicador sigui reduïda i que el rang estimat sigui ampli".

En aquest context, la reacció del mercat a les xifres que presenti Inditex és tota una incògnita. "A curt termini podria tornar a intentar pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions, mitjana que coincideix amb la resistència dels 23,33 euros", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía. Pel que fa als suports, apareixen els 21,25 euros, mínims del mes de setembre i juliol.

Noticias relacionadas

contador