• Pilar López serà consellera independent i substituirà Carlos Espinosa
ep la presidentamicrosoft espana pilar lopez endesayunoscede
CEDE
46,03€
  • 0,87€
  • 1,89%

Inditex incorporarà una altra dona al seu consell. Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, serà consellera independent i substituirà en el càrrec Carlos Espinosa de los Monteros, que acaba el seu mandat el 15 de juliol. La companyia tèxtil ha convocat la seva junta d'accionistes, que se celebrarà el 17 de juliol en primera convocatòria a Arteixo (La Corunya).

Amb aquest nomenament, Inditex, l'empresa amb major capitalització de l'IBEX, comptarà amb dues dones al seu consell: López i Denise Patricia Kingsmill, que s’hi va unir l'estiu de 2016. A més, es reelegirà Rodrigo Echenique Gordillo com a conseller independent.

Durant la junta també s'aprovaran els comptes de l'exercici social de 2017, que va finalitzar el 31 de gener de 2018 i s'aprovarà la distribució dels dividends a càrrec de 2017 de 0,75 euros l'acció. El passat 2 de maig ja es van distribuir 0,375 euros. A l'ordre del dia també s'inclou la reelecció de Deloitte com a auditor de comptes per a l'exercici social 2018 i l'aprovació de la política de remuneracions dels conseller per 2019, 2020 i 2021.

Aquest dimecres, el gegant tèxtil ha presentat els seus comptes del primer trimestre fiscal. Inditex va guanyar un 2% més (entre l'1 de febrer i el 30 d'abril de 2018), fins als 668 milions d'euros. Les vendes es van situar als 5.654 milions d'euros, un 2% superiors a les del primer trimestre del 2017. Les vendes a tipus de canvi constants van augmentar un 7%. El consens esperava un benefici net en línia amb el publicat, de 640 milions d'euros.

La companyia ha precisat que les vendes totals del primer trimestre van establir un nou màxim històric per al període d’un trimestre "caracteritzat pel fort impacte de les divises". Així mateix, ha destacat que les vendes en botigues comparables van ser positives en totes les àrees.

Noticias relacionadas

contador