ep archivo   nuevo concepto de tienda de zara home
INDITEX - Archivo

Inditex lidera els guanys a l'IBEX 35 després que els analistes de Goldman Sachs hagin elevat el consell sobre la matriu de Zara fins a comprar des de mantenir i hagin augmentat la seva valoració fins als 37,50 euros per acció des dels anteriors 34 euros per títol.

  • 43,74€
  • 0,00%

Goldman ha inclòs Inditex a la llista de valors favorits a Europa a causa de la seva menor exposició al subministrament a l'àrea Àsia-Pacífic. A més, els seus experts valoren que “té un dels perfils de beneficis i flux de caixa més resistents del sector”.

Per anàlisi tècnica, "des del març de l'any passat els títols d'Inditex estan desplegant un ampli i erràtic moviment lateral amb una zona de suport molt ben definida al nivell dels 27 euros (els mínims de juliol i de desembre)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La valoració de Goldman Sachs és una de les més altes per part dels analistes que cobreixen el valor, ja que el consens atorga a Inditex un preu objectiu mitjà de 33 euros. Així, el preu objectiu de Goldman implica un potencial alcista del 30% per a la cadena de moda, enfront del potencial del 14% que anticipa el mercat.

CANVI DE LIDERATGE

Les accions de l'empresa fundada per Amancio Ortega cotitzen en un rang lateral entre 27 i 30 euros des que, a finals de novembre de l'any passat, es va anunciar que Marta Ortega assumiria la presidència del grup i que Óscar García Maceiras assumia el paper de conseller delegat.

L'escassa experiència dels dos en la gestió d'una multinacional d'aquesta mida ha provocat dubtes entre els analistes, tot esperant que demostrin la seva capacitat per substituir un directiu tan ben valorat com Pablo Isla.

"El principal desafiament per al nou equip d'administració relativament inexpert és generar creixement", han destacat els experts de Credit Suisse. Per part seva, els analistes de Barclays han comentat que Inditex haurà de fer front als reptes futurs "amb un equip directiu amb menys experiència després dels canvis anunciats recentment".

Noticias relacionadas

contador