ep zara inditex ropa moda escaparate tienda
EUROPA PRESS - Archivo
45,19€
  • -0,84€
  • -1,82%

Inditex està vivint aquest dimarts una bona jornada en borsa. Les seves pujades, de fet, estan servint perquè l'IBEX s'aferri als números verds. Diverses empreses han publicat avui informes sobre la tèxtil gallega. Credit Suisse eleva el seu el preu objectiu de la companyia mentre que Bank of America Merill Lynch fa balanç del que ha estat el Divendres Negre per a diferents minoristes, incloent-hi l'espanyola.

La millora de Credit Suisse suposa situar el nou preu objectiu als 23 euros des dels 22 euros previs. Aquest preu està encara un 18% per sota dels actuals preus de cotització (28 euros). Al mateix temps, Credit reitera el consell d''infraponderar' sobre la companyia.

"Inditex ha estat pionera en molts aspectes de la inversió sostenible (ESG), en particular en l'elaboració d'informes i en el treball amb una gran varietat d'ONGs. A la Junta General d'Accionistes d'aquest any va assumir una sèrie de compromisos al respecte", explica Credit Suisse. "Els reptes que planteja l'ESG requereixen solucions a gran escala i afavoreixen actors més grans. No obstant això, també és probable que condueixin a un menor consum i que les grans quotes de mercat acabin fragmentant-se inevitablement", afegeixen aquests analistes.

"Seguim considerant que Inditex està sobrevalorada a causa de la continua pressió sobre els seus marges i la desacceleració del creixement. A curt termini, considerem que els resultats del quart trimestre fiscal de març són un catalitzador més important que els del tercer trimestre (11 de desembre)", conclouen des de Credit Suisse.

El passat mes de juliol, Pablo Isla, president d'Inditex, va centrar la major part de la seva intervenció a la Junta d'Accionistes en la importància de fer que Inditex sigui cada vegada més 'verda'. Isla va prometre que el 2025 totes les peces seran sostenibles i que totes les seves botigues seran ecoeficients a finals d'aquest any. El president d'Inditex va dir també que tots els residus seran reciclats i que suprimiran la totalitat de les bosses de plàstic el 2020.

UN DIVENDRES NEGRE MENYS AGRESSIU

Bank of America Merrill Lynch creu que Inditex ha fet descomptes menys agressius en aquest Divendres Negre enfront dels d'anys anteriors. "L'estratègia de descompte de Zara ha estat menys agressiva el 2019, en la nostra opinió", sentencien en un informe publicat aquest dimarts.

Aquests analistes tenen un preu objectiu de 21 euros per a la tèxtil que es basa en els "vents en contra estructurals al sector minorista".

BofA explica que els riscos disminuiran si Inditex supera els rivals als seus principals mercats o si els seus costos augmenten menys del que s'esperava. Per contra, aquests riscos creixeran si es veu afectada per un debilitament de la demanda en els seus principals mercats o si l'euro s'enforteix significativament davant d'altres divises. A més, "com qualsevol minorista de roba, Inditex s'enfronta a certa quantitat de riscos climàtics i de moda", expliquen.

Noticias relacionadas

contador