ep sede centralgrupo inditex 20190813132303
INDITEX - Archivo
43,74€
  • 0,00€
  • 0,00%

El benefici net d'Inditex durant el seu primer semestre fiscal ha pujat un 10% fins als 1.549 milions d'euros, segons ha informat el gegant tèxtil mitjançant un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les vendes per als sis mesos ascendeixen fins als 12.820 milions d'euros, un 7% més que el 2018. El gegant tèxtil ha arrencat la jornada amb caigudes de gairebé el 3% després de presentar els seus resultats de febrer a juliol.

La reacció dels inversors "es pot entendre com una presa de beneficis", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. Inditex és un dels millors valors del selectiu espanyol aquest any, després de rebotar un 28% des de principis de 2019 (22,35 euros) i un 19% des de finals de maig (24,05 euros). Aquesta forta pujada l'ha portat molt a prop dels 30 euros, màxim de 2018 i que s'ha convertit en la principal resistència a superar a curt, mitjà i llarg termini. "Les caigudes són una correcció i es produeixen en un context de notables alces", arrodoneix l'analista.

De tornada als resultats, el marge brut, es va situar als 7.284 milions d'euros, un 7% superior al de fa un any i "representa el 56,8% de les vendes", segons explica la companyia que destaca l'estricte control de les despeses operatives". Les vendes comparables s'han incrementat un 5% i Inditex ha subratllat que han estat "positives en tots els conceptes, en totes les zones geogràfiques i tant en botiga com en línia".

La matriu de Zara, a més, es mostra molt positiva amb les vendes comparables durant els propers mesos i s'espera que s'expandeixin entre un 4% i un 6% aquest any. Les perspectives són bones, ja que des de l'1 d'agost al 8 de setembre i a tipus de canvi constant acumulen un avanç del 8%.

L'EBITDA de febrer a juliol -període fiscal sobre el qual presenta resultats- va ser de 3.447 milions d'euros enfront dels 2.343.000 d'euros de 2018. Excloent-ne l'impacte de l'aplicació de les regles de NIIF 16 a semestre corrent, l'EBITDA hagués crescut un 8%. El consens de mercat esperava una xifra més gran, segons assenyalen els analistes de Renta 4.

La companyia ha recordat que distribuirà 0,44 euros per acció el 4 de novembre 2019 com a dividend ordinari complementari i dividend extraordinari de l'exercici 2018.

Pel que fa a mercats, Europa, (sense Espanya) és el primer mercat d'Inditex. D'aquesta regió procedeix el 44,4% de les vendes (enfront del 44,2% de l'any anterior). Espanya aporta un 15,6% de les vendes del grup, davant del 16,1% del primer semestre fiscal de 2018.

Inditex destaca també que prossegueix amb l'expansió global del seu model integrat de botigues i venda en línia. Així mateix, continua sent molt actiu en la diferenciació del seu espai comercial. El "llançament de la venda en línia global està en línia amb el previst", reflecteix la companyia.

El març Zara va llançar la venda en línia a Brasil i el maig a l'Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Líban, Egipte, Marroc, Indonèsia, Sèrbia i Israel. L'agost, la marca insígnia de la companyia va habilitar les comandes en línia a Bahrain, Oman, Kuwait, Qatar i Jordània. El setembre/octubre, l'empresa preveu arribar a Sud-àfrica, Colòmbia, Filipines i Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador