ep archivo   zara buque insignia del grupo inditex
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Inditex és aquest divendres un dels pitjors valors del selectiu espanyol en caure més d'un 3% i cotitza a l'entorn dels 30 euros per acció. El temor a una nova onada de coronavirus i les mesures per prevenir els contagis que es comencen a notar a tot Europa estan darrere d'aquesta reculada.

  • 46,67€
  • 0,02%

La situació a Espanya i a la resta del Vell Continent no és bona. Després de dos mesos amb una tendència a la baixa, i si ha tocat la nova normalitat en algunes comunitats autònomes, la incidència acumulada va tornar a superar els 100 casos aquest dijous al nostre país, després de notificar 6.315 nous positius.

Davant d'aquest panorama, el País Basc va anunciar que demanarà l'aval de la Justícia per imposar el passaport Covid en algunes activitats que es desenvolupen a l'interior, com ho han fet abans altres governs regionals.

Aquest divendres s'ha conegut que Àustria ha anunciat un nou confinament a partir de dilluns per a tota la població, que durarà fins al 12 de desembre, encara que es revisarà d'aquí a 10 dies per estudiar la situació i si s'estén o no. Es produeix en el moment que la incidència acumulada s'ha disparat a 1.000 casos per cada 100.000 habitants, amb un rècord de contagis en un dia, que ha pujat a 15.100.

D'altra banda, l'estat alemany de Baviera tancarà les activitats no essencials als districtes que superin els 1.000 casos per cada 100.000 habitants, deixant únicament oberts els comerços de béns de primera necessitat, escoles bressol i escoles.

El petroli també s'ha contagiat d'aquest carrusel de males notícies, i pateix importants retrocessos que el porten a estar per sota dels 80 dòlars el barril, tant al Brent com al West Texas.

Ja ho deien els analistes de Berenberg i ho recollíem a Bolsamanía, que fins i tot els països amb altes taxes vacunals poden tenir onades de contagis de Covid. "La situació des del punt de vista de la salut pública és difícil, i probablement empitjori les properes setmanes. Des del punt de vista econòmic, hem de seguir-ho de prop", comentaven.

Noticias relacionadas

contador