petroleo portada barriles

El petroli cau aquest divendres per sota dels 79 dòlars, amb el barril de cru Brent patint per les noves restriccions imposades a alguns països europeus davant l'augment de contagis de la Covid-19. En concret, el Brent es deixa més d'un 3%, fins als 78,4 dòlars, el nivell més baix des de principis d'octubre.

Per la seva banda, el barril de referència als Estats Units, el West Texas, també cotitza a la baixa i perd més d'un 3%, fins als 76,36 dòlars.

El valor del Brent ha augmentat gairebé un 60% aquest any a mesura que les economies es recuperen de la pandèmia i l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, coneguts com a OPEP+, només han augmentat la producció gradualment. "El mercat segueix fonamentalment en una bona posició, però els confinaments ara són un risc obvi si altres països segueixen l'exemple d'Àustria", assenyala Craig Erlam, analista de mercat d'OANDA, en una nota recollida per CNBC.

Àustria ha anunciat un nou confinament per a tota la seva població a partir de dilluns que durarà fins al 12 de desembre al principi, encara que es revisarà d'aquí a 10 dies; i es produeix quan la taxa d'incidència s'ha disparat fins a gairebé 1.000 casos per cada 100.000 habitants, amb un rècord aquest dijous, en notificar-se més de 15.100 casos en un dia. A més, el canceller del país, Alexander Schallenberg, ha anunciat que serà obligatori estar vacunat abans de l'1 de febrer del 2022. Alemanya, on també estan marcant rècords de contagis i els hospitals estan suportant una gran pressió assistencial, ha anunciat plans per restringir moltes activitats de lleure a les persones no vacunades.

Noticias relacionadas

contador