ep archivo   una tienda de zara 20220304135806
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

El nou conseller delegat d'Inditex, Óscar García Maceiras, ha comentat que, per mitigar l'impacte de la inflació, apujaran els preus dels seus productes "d'una manera selectiva". El directiu ha afegit que “en determinats mercats on han pujat els preus, realitzem ajustaments selectius en alguns productes per protegir els marges”. A Espanya i Portugal, ha indicat que "la pujada dels preus se situa a l'entorn del 2%". A nivell global, la pujada de preus serà del 5%.

Sobre la suspensió d'activitats a Rússia, ha destacat que "l'impacte financer del tancament de botigues a Rússia no és significatiu. L'objectiu fonamental és la nostra plantilla i estem en permanent contacte amb ells. I volem tornar a reprendre les operacions a quant les circumstàncies ho permetin. Estem monitoritzant la situació i no podem fer conjectures en aquests moments sobre l'impacte potencial”.

  • 43,74€
  • 0,00%

Per la seva banda, el president d'Inditex, Pablo Isla, que abandonarà la companyia properament per ser rellevat per Marta Ortega, ha afegit que "Rússia i Ucraïna han suposat el 5% de la pujada de vendes que hem registrat a l'inici del trimestre, per això hem estat transparents sobre l'impacte".

DETERIORAMENT DE LES PERSPECTIVES

Els experts de Bankinter han retallat el seu consell fins a neutral des de comprar perquè “els resultats no compleixen les expectatives” i, a més, s'ha produït un “deteriorament de les perspectives”.

Segons la seva valoració, el model d'Inditex mostra resiliència, amb una forta generació de caixa, però les perspectives del 2022 es van complicant pel costat dels ingressos amb la suspensió d'activitats a Rússia, els brots de Covid-19 a la Xina i el deteriorament de la confiança dels consumidors a Europa, en un entorn d'incertesa bèl·lica i augment dels preus de l'energia i altres productes bàsics”.

A més, assenyalen que els marges reben "pressió de costos de transport i matèries primeres, que dificulten l'objectiu d'un marge brut de 57,5%". També destaquen que Rússia, Ucraïna i Bielorússia representen el 8,5% de l'EBIT del grup i que la Xina, Hong Kong, Macau i Taiwan suposen el 5,7% del total.

Noticias relacionadas

contador