olli rehn 20220509093423

El governador del Banc de Finlàndia i membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), Olli Rehn, s'ha sumat aquest dilluns a les veus de diversos dels seus col·legues que apunten a una primera retallada de tipus a la reunió que l'organisme mantindrà la setmana que ve, encara que ho ha fet amb més intensitat, ja que, segons les seves paraules, "ha arribat el moment de començar a retallar els tipus".

"Gràcies a aquest procés desinflacionari, la inflació està convergint cap al nostre objectiu del 2% de manera sostinguda i, per tant, al juny ha arribat el moment de flexibilitzar la postura de la política monetària i començar a retallar els tipus", ha assenyalat aquest dilluns durant una intervenció pública.

Cal recordar que la inflació de la zona de l'euro es va mantenir estable a l'abril al 2,4% interanual, el nivell més baix des del novembre de l'any passat.

Aquest pronòstic assumeix "que la tendència desinflacionària continuarà i que no hi haurà més reculades en la situació geopolítica i els preus de l'energia". Per tant, si les dades es desvien d'aquesta projecció, el BCE podria prendre noves mesures.

"De cara al futur, al Consell de Govern del BCE seguirem aplicant un enfocament basat en les dades i reunió per reunió a l'hora de determinar la postura política pertinent. Fixarem les nostres taxes en funció de la nostra anàlisi de les perspectives d'inflació, la dinàmica de la inflació subjacent i la fortalesa de la transmissió monetària. I no ens estem comprometent prèviament amb cap trajectòria tarifària”, ha afegit.

De manera similar s'ha expressat també aquest dilluns l'economista en cap del BCE, Philip Lane, que en una entrevista amb Financial Times ha assegurat que "llevat de grans sorpreses", en aquest moment hi ha prou evidències "per eliminar el nivell màxim de restricció".

La setmana passada, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha assegurat que hi ha "gran probabilitat" que l'organisme retalli els tipus d'interès les properes setmanes, sobretot, "si les dades que rebem reforcen el nivell de confiança que tenim" .

Noticias relacionadas

contador