ep la tiendaikeagoya
IKEA - Archivo

La companyia sueca de mobles i decoració Ikea ha anunciat una inversió de 5.800 milions d'euros durant els tres pròxims anys per obrir nous establiments, especialment al centre de les ciutats, i expandir-se a nous mercats, segons ha informat en un comunicat.

La divisió d'Ikea ​​que gestiona els immobles que la companyia explota de forma directa, Ingka Centres, planeja augmentar el nombre de botigues des de les 45 actuals fins a les 70. Amb aquest creixement de la seva presència física, la companyia estima que doblarà el seu nombre de visitants l'any, fins a superar-ne els 1.000 milions.

Més de la meitat de la inversió, 3.000 milions d'euros, anirà destinada a créixer als centres de les ciutats. Un canvi de concepte per a la companyia, que tradicionalment ha ubicat les seves botigues als afores. Així, Ikea té previst obrir espais físics al centre de 30 "grans ciutats" d'Europa, Rússia, Àsia, Amèrica del Nord i Oceania.

No obstant això, les noves instal·lacions que obrirà la companyia sueca no seran exclusivament botigues, sinó que també tindran espais disponibles per a altres comerços i per a serveis de restauració, així com oficines disponibles per llogar.

"Seran destinacions amb ús mixt que inclouran comerç al detall, àrees d'entreteniment, benestar i serveis educatius", ha explicat Ingka Centres.

El primer espai d'aquest tipus que obrirà Ikea estarà situat al districte Linkong de Xangai, a la Xina, i al qual planeja invertir més de 1.000 milions d'euros fins que obri les seves portes el 2022.

Així mateix, destinarà 1.000 milions a crear altres espais similars a les ciutats xineses de Changsha i Xi'an.

"Els 5.800 milions d'euros que invertirem a tot el món ens embarcaran en nous projectes, i permetrà expandir-nos a nous mercats i actualitzar la nostra cartera per crear espais per a un món més multicanal", ha postil·lat el director gerent d’Ingka Centres, Gerard Groener.

Noticias relacionadas

contador