ep oficinas de ibm
Silas Stein/dpa - Archivo

La companyia tecnològica estatunidenca IBM ha anunciat que es dividirà en dues i que la seva unitat de Serveis d'Infraestructura Gestionada serà una empresa independent que començarà a cotitzar en borsa. L'operació es farà com una escissió lliure d'impostos per als accionistes de la tecnològica, i s'espera que tingui lloc a la fi de 2021.

IBM

  • 166,20$
  • -0,73%

La unitat de Serveis de infraestructura Gestionada d'IBM, que en l'actualitat forma part de la seva divisió de serveis de tecnologia, té un total de 4.600 clients en el món i una cartera de comandes de 60.000 milions de dòlars, la qual cosa representa més de la meitat dels seus ingressos.

Ara, la companyia ha decidit redoblar la seva aposta pel 'núvol' per a accelerar la transformació digital de les empreses.

La nova entitat, de la qual de moment no es coneix el nom, cotitzarà en borsa i "serà immediatament el proveïdora de serveis d'infraestructures gestionades més gran del món", segons indica IBM, que estima el valor del mercat en 500.000 milions de dòlars.

Després d'aquest anunci, les accions de la companyia nord-americana s'apunten una pujada de més del 5%.

IBM, CENTRADA EN EL NÚVOL HÍBRID I LA IA

IBM, companyia amb 109 anys d'història, va adquirir al proveïdor de 'programari' de codi obert per a empreses Red Hat el 2018 per 34.000 milions de dòlars (28.953 milions d'euros) com a part de la seva aposta per convertir-se en un dels principals proveïdors en el núvol híbrid.

"Com dues companyies independents, IBM i la nova empresa capitalitzaran les seves respectives fortaleses. IBM accelerarà els viatges de transformació digital dels clients i NewCo accelerarà els esforços de modernització de la infraestructura dels clients", ha defensat el director executiu d'IBM, Ginni Rometty.

Després de la divisió, IBM passarà a enfocar el seu negoci especialment en el núvol híbrid, un mercat que segons la companyia estatunidenca representa una oportunitat de negoci de fins a un bilió de dòlars.

Així mateix, la companyia continuarà apostant per oferir també el seu portfolio de serveis d'Intel·ligència Artificial, automatització i seguretat, per desenvolupar serveis d'anàlisis de dades basades en IA compatibles amb el núvol híbrid.

Noticias relacionadas

contador