ep un avion de la compania iberia
IBERIA

Iberia ha decidit iniciar negociacions amb els seus sindicats sobre un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causes organitzatives i productives, segons ha donat a conèixer la companyia a través d'un comunicat en què atribueix aquesta decisió a l'alentiment de la recuperació econòmica i la creixent incertesa sobre si els ERTO de força major s'aplicaran al sector aeri i en quines condicions.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Com explica la companyia, a causa de la lenta recuperació tant dels vols de llarg radi i de connexió com dels viatges de negocis i de les prohibicions, restriccions i quarantenes en vigor encara en molts països, Iberia considera "imprescindible" que la pròrroga dels ERTO de força major que estan negociant el Govern i els agents socials inclogui el sector aeri "per salvaguardar l'ocupació dels treballadors del sector".

"Iberia necessita seguir aplicant mesures d'ajust i així ho va informar divendres passat als seus sindicats. L'aerolínia continua a nivells de capacitat un 30-35 inferiors als de 2019 a causa, principalment, de les restriccions en el turisme als Estats Units, Amèrica Llatina, al Japó i la Xina", assenyalen.

Això ha portat Iberia a plantejar als seus sindicats la intenció de començar a negociar un ERTO per causes organitzatives i productives, "necessari per poder seguir ajustant els seus recursos a la capacitat real i protegir l'ocupació", asseguren.

La companyia aèria destaca que les converses sobre aquest ERTO s'iniciarien sense perjudici de les decisions que pugui adoptar Iberia pel que fa als ERTO de força major, una vegada que es conegui el resultat de la negociació que s'està portant en el si del diàleg social. "Els ERTO de força major han estat una eina fonamental per salvaguardar l'ocupació durant la pitjor crisi de l'aviació, i són els que actualment s'apliquen a tot el sector turístic a Espanya i, a l'actualitat, s'estan aplicant a l'aerolínia també", diuen.

Noticias relacionadas

contador