• L'expedient podria afectar fins a un màxim de 955 treballadors
ep luis gallego presidenteiberia
IBERIA

Iberia ha convocat per a aquest dijous els representants sindicals dels tres col·lectius a la primera reunió per obrir la negociació del nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) voluntari plantejat per la companyia, que podria afectar fins a un màxim de 955 treballadors.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Els sindicats esperen que Iberia desglossi ja al seu primer partit l'afectació prevista per als diferents col·lectius (personal de terra, tripulants de cabina (TCP) i pilots), segons han indicat fonts sindicals dels tres col·lectius, que negociaran per primera vegada en una taula única arran del canvi legislatiu pel qual els ERO es negocien per empreses, informa Europa Press. Més del 73% de la seva plantilla és personal de terra.

El nou ERO afectarà treballadors pertanyents a totes les àrees de l'aerolínia als centres de treball a nivell nacional, sobre la base de l'existència de "causes tècniques, organitzatives i productives", segons ha comunicat la companyia que presideix Luis Gallego als representants dels treballadors.

La companyia, que ha rebaixat de 1.000 treballadors a 955 el seu límit màxim d'afectació, ja va dir fa un any que veia necessari reorganitzar la seva estructura de personal, alleugerir certes àrees i reforçant altres.

Serà el tercer ERO voluntari que aplicarà la companyia espanyola, després del seu pla de reestructuració, i integrada ja en el grup d'empreses IAG. Els dos ERO anteriors van afectar un total de 5.000 treballadors amb un cost per al grup aeri xifrat en uns 1.000 milions d'euros, i que els sindicats esperen que aquest sigui similar.

SINDICATS ESPEREN CONDICIONS SIMILARS ALS ANTERIORS

A l'espera que la companyia aèria els traslladi demà la documentació necessària, els tres col·lectius, consultats per Europa Press, coincideixen, tot i que amb matisos, en plantejar que contingui fórmules semblants als dels dos ERO anteriors; és a dir: "voluntarietat al 100%, baixes incentivades, recol·locacions diferides i prejubilacions, així com la possibilitat de reduccions de jornada (novació de contracte)".

Sent així, no veuen problema en cobrir la quota voluntàriament tenint en compte els efectius en edat de jubilació d'aquí a 2018, i el gruix de la negociació s'enfocaria en "les condicions avantatjoses" per a la sortida de l'empresa. Així mateix, reclamaran un import major a l'ofert el 2014.

En aquesta matèria, plantejaran la seva revisió en funció de determinats criteris que caldrà fixar, així com un increment anual per a les prejubilacions fins a la seva sortida i, per al qual es vagi amb l'ERO, l'increment anual que es negociï en el conveni, en vigílies de la seva negociació, expliquen des de CCOO, el sindicat amb més representació a la Comissió Negociadora.

Noticias relacionadas

contador