ep turbina eolica marinaalstom
ALSTOM - Archivo

Iberdrola i la companyia energètica polonesa Enea han decidit cancel·lar el 'megaprojecte' de 3.300 megavats (MW) d'energia eòlica marina que tenien previst dur a terme a la mar Bàltica, segons ha informat Enea en un comunicat enviat a la Borsa de Varsòvia aquest dimecres.

  • 11,34€
  • 0,40%

"El consell d'administració d'Enea informa que el 8 de setembre les parts van acabar les seves negociacions exclusives sobre la possible inversió dels projectes en qüestió sense preparar un full de ruta. D'aquesta manera, totes dues parts confirmen que ja no serà vinculant per a elles", ha explicat Enea.

Així mateix, la companyia polonesa ha especificat que tant Enea com Iberdrola "segueixen obertes" a una possible cooperació en el futur. "Enea continuarà explorant oportunitats per a desenvolupar parcs eòlics marins", ha subratllat la firma.

Segons van informar a Europa Press en fonts del mercat al juny, als preus d'aquest moment de desenvolupament de l'eòlica marina, dur a terme la cartera de 3.300 GW suposaria una inversió de gairebé 5.000 milions d'euros.

Estava previst que Iberdrola comptés amb una participació majoritària en el projecte, mentre que el grau de participació d'Enea es determinaria en una etapa posterior de les negociacions, i en seria el soci minoritari.

Noticias relacionadas

contador