• La companyia preveu desenvolupar 75 projectes d'innovació cada any
ep puntorecarga smart mobilityiberdrola
EUROPA PRESS

Iberdrola (+3,67%), ha registrat una inversió de 246 milions d'euros en activitats d'Innovació, Desenvolupament i Investigació (R + D + I) al llarg de 2017, xifra que suposa un increment del 17% respecte a l'exercici anterior, quan la xifra es va situar als 211 milions d'euros, segons ha informat l'energètica espanyola a través d'un comunicat.

  • 11,30€
  • 0,76%

L'energètica ha destacat que, com a conseqüència del seu continu compromís amb l’R + D + I, és l’'utilitat' espanyola més innovadora i la tercera d'Europa, segons la classificació de la Comissió Europea.

L'energètica destaca que és l’'utilitat' espanyola més innovadora i la tercera en el cas europeu

Aquesta xifra d'inversió es va destinar fonamentalment a projectes relacionats amb les energies netes, les xarxes intel·ligents, el desenvolupament de solucions a la mida dels clients i la transformació digital, d'acord amb els principals eixos estratègics d'Iberdrola.

En concret, a l'àrea de renovables les iniciatives desenvolupades s'han centrat en: millorar l'eficiència i els costos d'operació i manteniment en parcs eòlics, com és el cas del projecte Romeo; avançar en la integració de les renovables mitjançant el desenvolupament de bateries, com el pla ESS2GRID; i innovar en les noves instal·lacions eòliques marines que està construint el grup.

A l'àrea de xarxes, el grup ha continuat avançat en la implantació de xarxes intel·ligents i en la digitalització del sistema. Així, ha conclòs, després de tres anys de treballs, el projecte Upgrid, amb el qual ha aconseguit reforçar l'operació i manteniment de les xarxes de baixa tensió amb l'objectiu d'anticipar-se els possibles problemes que es derivin de la implantació a gran escala de la generació distribuïda.

A l'àrea comercial, ha avançat en solucions intel·ligents per al client, entre les quals destaquen els 'plans a mida', que permeten a l'usuari triar les vuit hores que millor s'adaptin al seu consum, i l'aplicació per a clients de la companyia.

A més, segons les seves 'Perspectives 2018-2022', Iberdrola preveu invertir en digitalització un total de 4.800 milions d'euros durant el període, així com desenvolupar 75 projectes d'innovació cada any, amb l'objectiu d'assolir 600 milions d'euros addicionals al benefici brut d'explotació (EBITDA) del grup al final del període.

Així mateix, el grup compta amb el 'Programa d'Universitats', que comprèn diferents acords amb les principals universitats dels països en els quals està present i amb el programa internacional d’empreses emergents Iberdrola-Perseo, que va ser posat en marxa el 2008 i està dotat amb un pressupost de 70 milions d'euros, per fomentar la creació i desenvolupament d'un ecosistema dinàmic d'emprenedors al sector elèctric.

Noticias relacionadas

contador