iberdrola baltic eagle
Iberdrola.

Iberdrola ha anunciat aquest dimecres un acord amb Amazon que permetrà a les dues companyies treballar conjuntament el desenvolupament de nova capacitat eòlica i solar mitjançant la signatura d'acords de compravenda d'energia a llarg termini (en anglès, PPA, Power Purchase Agreement) per a projectes a Europa, EUA i Àsia-Pacífic.

  • 181,28$
  • -1,11%
  • 11,36€
  • 1,34%

"Això permetrà a Amazon avançar en el seu objectiu que el 100% del subministrament sigui amb energia renovable per al 2025, cinc anys abans del seu compromís original, fixat per al 2030", ha explicat l'energètica.

Dos dels parcs eòlics marins d'Iberdrola a Alemanya (Baltic Eagle i Windanker) proporcionaran a Amazon 1,1 terawatts-hora (TWh) d'energia neta a l'any, cosa que equival a les necessitats anuals d'electricitat de més de 314.000 llars europees.

L'objectiu d'aquesta aliança estratègica és donar suport a la transició cap a un sistema energètic més net i intel·ligent. "La col·laboració global de les dues companyies permetrà donar suport al desenvolupament de projectes d'energia renovable a gran escala i aprofitar la tecnologia de computació al núvol per millorar la digitalització en la transició energètica", ha informat Iberdrola.

A més de l'acord amb Amazon per a energia renovable, Iberdrola ha seleccionat Amazon Web Services (AWS) com a proveïdor de cloud principal. AWS donarà suport a la companyia en la seva digitalització més gran per al desenvolupament de les seves xarxes intel·ligents, la participació del client i l'energia neta connectada.

"El repte d'electrificar el sistema energètic per augmentar la nostra autonomia i reduir les emissions requereix aliances entre líders com Iberdrola i Amazon. L'acord d'avui, que combina sol, vent i núvol, permetrà una nova capacitat de generació renovable a tot el món i accelerarà la revolució digital al sector energètic. Les tecnologies d'AWS recolzaran la nostra estratègia digital per continuar augmentant la qualitat del subministrament i oferir serveis energètics més nets i totalment interconnectats als nostres clients", ha assegurat Ignacio Galán, president d'Iberdrola.

A través d'aquesta col·laboració, Iberdrola es beneficiarà de la nova àrea d'AWS Europa a Espanya i dels serveis al núvol d'AWS per impulsar els seus plans de transformació digital. Això inclou la col·laboració en múltiples projectes centrats en la sostenibilitat.

En aquest sentit, les companyies estan desenvolupant una aplicació d'assistent intel·ligent avançat que permetrà als clients d'Iberdrola assumir un paper actiu en la transició energètica.

"Aquesta aplicació aprofita serveis com AWS Lambda -de computació sense servidors- i Amazon Sage Maker - que ajuda els clients a construir, entrenar i implementar models d'aprenentatge automàtic- per facilitar la connectivitat amb dispositius com a carregadors de vehicles elèctrics (VE) i panells solars. A més, permet el control de forma autònoma per reduir les factures d'energia i la petjada de carboni", ha explicat Iberdrola.

Noticias relacionadas

contador