ep archivo   edificio de iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola i Vodafone han signat tres nous acords de compra d'energia neta, coneguts com a PPAs per les sigles en anglès, a Alemanya, Portugal i Espanya. A més, totes dues empreses es comprometen a treballar juntes per buscar noves oportunitats de PPAs i iniciatives de sostenibilitat a Europa.

  • 12,20€
  • 0,33%
  • 0,73£
  • 4,72%

Els nous acords permetran a Iberdrola subministrar a Vodafone un total de 410 gigawatts hora (GWh) d'energia fotovoltaica (FV) a tres països, contribuint així a accelerar el camí de Vodafone cap a l'energia zero i augmentant-ne la seguretat energètica. Aquesta energia equival a la demanda anual d'electricitat de més de 117.000 llars.

Pel que fa a Vodafone España, s'ha acordat subministrar 280 GWh a l'any de la planta fotovoltaica de Cedillo, de nova construcció, situada a Càceres. Per la seva banda, a Portugal proporcionarà 80 GWh a l'any de la recent construïda planta solar fotovoltaica de Velilla, situada a Palència.

Per acabar, Alemanya rebrà la totalitat de l'energia de la planta fotovoltaica de Boldekow, el primer projecte solar d'Iberdrola que es desenvolupa al país. La planta tindrà una capacitat total de 56 MWp i es construirà a l'estat de Mecklemburg-Pomerània Occidental. Estarà plenament operativa el 2024.

A més, dins de l'objectiu comú de les dues companyies per reduir emissions de CO2 i el compliment d'objectius de transició energètica, Iberdrola ha instal·lat ja més de 140 carregadors elèctrics a les principals instal·lacions de Vodafone a Espanya i els proporciona els serveis de gestió i optimització de la seva operació.

Aitor Moso, director Global de Clients d'Iberdrola, ha assegurat que “tant Iberdrola com Vodafone estan compromesos amb la connexió dels clients i les comunitats a un futur més net i intel·ligent”. Així, ha assenyalat que són "promotors globals d'energia neta, comptem amb projectes a tot el món que ens permeten recolzar empreses multinacionals com Vodafone".

Alhora, ha assenyalat que els acords "amb empreses com Vodafone són cada cop més importants per permetre la construcció de nous projectes d'energies renovables, i ara esperem accelerar el lliurament d'aquestes plantes solars".

Per part seva, Joakim Reiter, director d'Afers Externs i Corporatius del Grup Vodafone, ha destacat que aquests acords "subratllen el compromís de Vodafone de garantir que els nostres clients segueixin beneficiant-se d'electricitat procedent d'un subministrament 100% renovable". A més, proporcionen a la companyia "una seguretat energètica més gran i una certesa de preus a llarg termini, mentre treballem per aconseguir que les nostres operacions siguin d'energia neta zero el 2030".

Noticias relacionadas

contador