ep archivo   sede de iberdrola en bilbao
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha rebut d'Aenor el certificat segons la norma internacional UNE-EN ISO 14001 de sistemes de gestió ambiental per a la gestió de la producció d'hidrogen d'origen renovable a la planta de Barcelona.

  • 11,61€
  • 1,31%

Es tracta de la primera instal·lació comercial de producció i dispensació d'hidrogen renovable a Espanya, que utilitzen tant els autobusos de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) com altres flotes i indústries del polígon de la Zona Franca on està ubicada.

Aquesta certificació és la més estesa a tot el món per demostrar una correcta gestió ambiental, i constata que "Iberdrola ha implantat en aquestes instal·lacions un sistema de gestió que l'ajuda a prevenir els impactes ambientals utilitzant els mitjans necessaris per evitar-los, reduir-los o controlar-los, sempre en equilibri amb la racionalitat socioeconòmica, apostant per la millora contínua”.

Els beneficis d'aquesta certificació segons la companyia es poden resumir en tres: transmet compromís de manera directa i creïble, s'obtenen beneficis econòmics per l'optimització del consum d'energia, primeres matèries i aigua per la millora dels processos i redueix riscos legals.

“Iberdrola té al seu ADN un compromís real amb la sostenibilitat i el certificat que avui lliurem n'és un bon exemple. Amb aquest, ja són 10 els certificats ISO 14001 que Aenor ha concedit a la companyia per a diferents activitats, reconeixent així les bones pràctiques en matèria ambiental”, ha assenyalat Nicolás Henríquez, director de desenvolupament de negoci d'Aenor.

Per concedir aquest certificat l'equip auditor d'Aenor assenyala que ha valorat, entre altres qüestions, l'excel·lent estat d'ordre i neteja de la planta de producció, així com el rigorós i profund coneixement legal de la planta.

Segons Iban Molina, “aquest certificat mostra el treball emprès tenint en compte la sostenibilitat i la gestió ambiental, a més del compromís de la companyia amb la descarbonització, però també amb la cura i la protecció de tota la cadena i els clients”.

Noticias relacionadas

contador